Dolar
32.38
Euro
35.11
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,819.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

3 puan Eskişehirspor'un

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Eskişehirspor, Suat Altın İnşaat (SAİ) Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yendi.

23.11.2014 - Güncelleme : 23.11.2014
3 puan Eskişehirspor'un

ESKİŞEHİR

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Eskişehirspor, Suat Altın İnşaat (SAİ) Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yendi.

5. dakikada Kamil'in sağ kanattan SAİ Kayseri Erciyesspor ceza sahası içine doğru yaptığı ortada topa iyi yükselen Erkan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kale direğinin üzerinden az farkla auta çıktı.

9. dakikada SAİ Kayseri Erciyesspor atağında Murat'ın ceza sahası dışından attığı şutta kaleci Boffin, topu tek hamlede kontrol etti.

17. dakikada Ömer'in kafasıyla indirdiği topu, Mori önünde buldu. İlk hamlede SAİ Kayseri Erciyesspor savunma futbolcuları, oyundan düşüren Mori'nin şutunda kaleci Gökhan, topu güçlükle kornere çeldi. 

29. dakikada Erkan'ın pasında topla buluşan Sissoko'nun sert ve yerden şutunda kaleci Gökhan, meşin yuvarlağı güçlükle kontrol etti.

35. dakikada Erkan'ın sağ kanattan yaptığı ortada Mori, topu kafayla SAİ Kayseri Erciyesspor ceza sahası içindeki Causic'e indirdi. Causic'in şutunda top, kaleci Gökhan'ın sağından ağlarla buluştu: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle bitti.

Eskişehirspor, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla seremoniye üzerinde "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" pankartıyla çıktı. 

İkinci Yarı

49. dakikada SAİ Kayseri Erciyesspor atağında Eskişehirsporlu futbolcu Hürriyet'in hatasında Murat, kaleci Boffin ile karşı karşıya kaldı. Murat'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1

59. dakika Ömer'in pasında topla buluşan Mori, SAİ Kayseri Erciyesspor ceza sahası içine girdi. Mori'nin şutunda kaleci Gökhan, topu tek hamlede kontrol etti.

68. dakikada Sissoko'nun sağ taraftan kullandığı serbest atışta topla buluşan Erkan'ın şutunda kaleci Gökhan, meşin yuvarlağı güçlükle bloke etti.

70. dakikada Hürriyet'in Kamil'in sağ kanattan yaptığı ortada kafasıyla dokunduğu top, kale direğinin üzerinden az farkla auta çıktı.

86. dakikada SAİ Kayseri Erciyesspor ceza sahası içindeki Mori'nin pasında topla buluşan Lawal'ın şutunda meşin yuvarlak fileleri havalandırdı: 2-1

90+3. dakikada Lawal'ın pasında toplu buluşan Ömer'in sert şutunda kaleci Gökhan topu, güçlükle kornere attı.

Karşılaşmayı Eskişehirspor, 2-1 kazandı.

-Teknik DirektörüSağlam

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Suat Altın İnşaat (SAİ) Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yendikleri maça ilişkin, "Sabırlı oynadık ve hak ettiğimiz galibiyeti getiren golü bulduk" dedi.

Sağlam, düzenlediği basın toplantısında, Kayseri Erciyesspor maçının kendileri için önemli olduğunu hatırlatarak, Sivasspor maçının ardından futbol şansızlıklarını yendiklerini dile getirdi.

Futbolcularının Kayseri Erciyesspor maçında sorumluluk aldığını ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"Taraftarımızda maçın başından bitiş düdüğüne kadar bizi destekledi. Onlar için de çok sevindim. Bu taraftar daha büyük başarıları yaşamaya layık. Daha büyük mutluluk yaşamak hakkı. Çıkışa geçen hafta başladık, bu hafta devam ettik. Durmayalım. Fenerbahçe maçı bizim için güzel bir fırsat. Bu çıkışı devam ettirmek isteyeceğiz. Oyuncularımıza ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Kayseri Erciyesspor'a başarıları diliyorum. Takımımız daha iyi olacak. Eksikliklerimizi gideceğiz. İyi gidişatımız devam edecek. Taraftarımıza ve oyuncularıma inanıyorum. İyi bir futbol oynadık. Şansız bir gol yedik ve maçı bırakmadık. Sabırlı oynadık ve hak ettiğimiz galibiyeti getiren golü bulduk."

Sağlam, maçın ikinci devresinde sakatlanan futbolcu Diego Angelo'nun da arka adalesinde bir sorun olduğunu ve futbolcunun MR'nın çekileceğini bildirdi.

SAİ Kayseri Erciyesspor cephesi

SAİ Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz da sezon başından beri ilk kez düşüncelerinin altında bir futbol sergilediklerini kaydetti.

Galibiyetten dolayı Eskişehirspor'u tebrik eden Korkmaz, "Eskişehirspor, bizden daha iyi oynadı ve galibiyeti hak etti. Gelecek hafta oynayacağız Balıkesirpor maçı bizim için önemli. Buradaki hataları Balıkesirspor maçında tekrarlamayacağız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.