Spor, spor gündemi, Dünyadan Spor

Ju-Jitsuda 10 madalya

Uluslararası Ju-Jitsu Federasyonu'nun (JJIF) düzenlediği 11. Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden milliler, 4'ü altın toplam 10 madalya kazandı.

03.10.2014 - Güncelleme : 03.10.2014
Ju-Jitsuda 10 madalya

ANKARA

Uluslararası Ju-Jitsu Federasyonu'nun (JJIF) düzenlediği 11. Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden milliler, 4'ü altın toplam 10 madalya kazandı.

Ju-Jitsu ve Brezilya Ju-Jitsu Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Romanya'nın başkenti Bükreş'te 26-28 Eylül tarihinde yapılan organizasyona 17 ülkeden ve 600 sporcu katıldı.

Türkiye'yi 25 sporcunun temsil ettiği Balkan şampiyonasının ilk gününde gençler nevaza branşında +94 kiloda Mehmet Eren Şimşek altın madalya kazanırken, 85 kiloda Kubilay Han Köse ve 77 kiloda İdris İpek gümüş madalyanın sahibi oldu. 

Müsabakaların ikinci günününde büyükler nevazada tatamiye çıkan +94 kiloda Metehan Şahin ve 94 kiloda Çağlar Yazman altın, +94 kiloda Tolga Polat gümüş madalyayı boynuna taktı. Ümitler nevaza branşında ise 73 kiloda Tuğrul Deligöz ve 55 kiloda Rümeysa Akkuş üçüncülük elde etti. 

Büyükler fightingde ise +94 kiloda Tolga Polat, Balkan şampiyonu olurken, 49 kiloda Tuğba Yeniçun ikinci oldu.  

Ju-Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı, ju-jitsunun Türkiye'de yeni gelişen bir spor dalı olduğunu belirterek, "Amacımız sporumuzu ülkemize tanıtmak. Organizasyonda ülkemize madalya getiren sporcularımızı ve onlara emek harcayan kafilemizi kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Esra Duman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın