Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,195.09
ETH/USDT
3,584.20
BTC/USDT
70,700.00
BIST 100
8,995.17
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, arşiv

Trabzonspor avantaj sağladı

Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, Rostov'u 2-0 yenerek rövanş maçı öncesi avantaj elde etti.

21.08.2014 - Güncelleme : 21.08.2014
Trabzonspor avantaj sağladı

TRABZON

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, Rostov'u 2-0 yenerek rövanş maçı öncesi avantaj elde etti.

Özellikle ilk 20 dakikanın ardından rakip kale önünde etkili ataklar geliştiren bordo-mavililer, aradığı golü 37. dakikada Medjani'nin ayağından bularak soyunma odasına önde gitmeyi başardı.

8. dakikada Soner Aydoğdu'nun soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda, kaleci Pletikosa çizgi üzerinde topu kontrol etti.

14. dakikada Poloz'un yakın mesafeden şutunda top az farkla yandan auta çıktı. 

23.  dakikada Medjani'nin ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Pletikosa sol köşesine doğru gelen topu güçlükle çeldi.

25. dakikada Cardozo'nun şık ara pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Constant, topu kötü kullanınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

27. dakikada Soner Aydoğdu'nun ara pasında soldan ceza alanına giren Yusuf Erdoğan'ın vuruşunda, top açıyı daraltan kaleci Pletikosa'nın müdahalesiyle kornere gitti.

32. dakikada Constant'ın ara pasında kalesini terk eden Pletikosa, Yusuf Erdoğan'dan önce davranıp yatarak topu kontrol etti.

35. dakikada Cardozo'un ceza alanı dışından şutunda, kaleci Pletikosa, topa iki hamlede sahip oldu.

37. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Soner Aydoğdu'nun soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde önce Sefa Yılmaz'ın daha sonra da Mustafa Yumlu'nun kafayla kaleye gönderdiği top, savunmada Grigoryev'e çarparak altı pas içindeki Medjani'nin önüne düştü. Bu futbolcu da dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

44. dakikada Kalachev'in ceza alanı içinden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sol köşesine doğru gelen topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

51. dakikada savunmanın uzaklaştırmak istediği top ile sol çaprazda buluşan Cardozo'nun sert şutunda, kaleci Pletikosa yumruklarıyla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

61. dakikada Constant'ın soldan ortasında altı pas içerisinde Cardozo'nun kontrol edip topuğuyla kaleye gönderdiği topa Pletikosa sahip oldu.  

70. dakikada Miliç'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, top az farkla üsten auta gitti.

73. dakikada Bosingwa'nın uzun pasında, savunmada Jacinto'nun kafayla kaleci Pletikosa'ya aktarmak istediği top ile Cardozo, ceza alanı çizgisi üzerinde buluştu. Bu futbolcu, sol ayağıyla aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0

79. dakikada Musa Nizam'ın soldan ortasında, sağ taraftan son çizgiye yakın bir yerden Fatih Atik'in şutunda, kaleci Pletikosa topu çeldi.

82. dakikada Doumbia'nın soldan ortasında, ceza alanı içinde Kanga'nın kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak güçlükle topu kornere gönderdi.

89. dakikada Bosingwa'nın sağdan ortasında boşta kalan topu Fatih Atik kaleye göndermek istedi ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Karşılaşma Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Avantaj Trabzonspor'da

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Rostov'u 2-0 yenen Trabzonspor, rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı.

Avusturya kampında oynadığı hazırlık maçında Özbekistan'ın Lokomotif Taşkent takımı ile 2-2 barebere kalan, Bundesliga ekiplerinden Köln'e 2-0, Augusburg'a 3-1 yenilen, geçen hafta sahasındaki sezon açılışında Bursaspor ile 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, bu sezon ilk resmi maçında galibiyet elde etmeyi başardı. 

UEFA Avrupa Ligi'nde öncelikle gruplara kalmayı hedefleyen Karadeniz ekibi, ilk maçtaki avantajını koruyarak 28 Ağustos Perşembe deplasmanda yapacağı maçtan istediği sonuçla ayrılarak bu hedefini gerçekleştirmeye çalışacak.

Halilhodziç galibiyetle başladı

Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen teknik direktör Vahid Halilhodzic, 8 sezon sonra bordo-mavili takım başında çıktığı ilk resmi maçta galibiyetle sahadan ayrıldı.

Bordo-mavili kulüpte 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve gelen ve en son 14 Mayıs 2006 tarihindeki Beşiktaş maçının ardından 3 bin 20 gün sonra Trabzonspor'da ilk resmi maçına çıkan Vahid Halilhodzic, galibiyet yaşadı.

Medjani ve Cardozo golle başladı

Trabzonspor'da yeni transferler Medjani ve Cardozo, bordo-mavili takım forması altında çıktığı ilk maçta golle tanıştılar.

Cezayirli savunma oyuncusu 37. dakikada, Cardozo ise 73. dakikada attıkları gollerle takımın galibiyetinde önemli rol oynadılar. 

Trabzonsporlu futbolcular, galibiyeti maçın ardından taraftarlarla paylaştılar. Takım halinde önce kale arkasına, sonra da maraton tribüne giden bordo-mavili oyuncular, burada taraftarlarla galibiyeti kutladılar. 

Maçın ardından

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahalarında Rostov'u 2-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Vahid Halilhodziç, "Takımımız, bu gece savaşçı ruhunu, arzusunu, iyi niyetini, içinden gelen bütün enerjisini sahaya yansıttı" dedi.

Halilhodziç, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetten memnun olduğunu belirterek, "40 günden beri ilk defa bu akşam gülmeye ihtiyacım var, gülebilirim. Trabzonspor, çok güzel bir maç kazandı. O yüzden büyük bir başarı diyebilirim" diye konuştu.

Sezonun ilk maçını oynadıklarını ifade eden Halilhodziç, şöyle devam etti:

"Bu seviyeden daha üst seviyeye ulaşabilmek için 6-7 maçın geçmesi gerekiyor. Takımımız, bu gece savaşçı ruhunu, arzusunu, iyi niyetini, içinden gelen bütün enerjisini sahaya yansıttı. Oyun kurma anlamında birkaç güzel hamlelerimiz oldu. Hücum anlamında golü atabilmek için birçok fırsatımız oldu. Rakibin de 1-2 fırsatı oldu ama gördüğünüz gibi takım net bir şekilde ilerleme kaydediyor. Birçok oyuncunun da maç sonunu zor şekilde getirebildiğini görmüşsünüzdür. Fiziksel açıdan zorlandılar ama maçtan sonra onlara da söyledim. Bu savaşçı ruhu ve mücadelelerinden dolayı kendilerinden gurur duyuyorum. Bu bir galibiyet serisinin başlangıcı."

Rostov ile deplasmanda yapacakları maçta rakip takımın kendilerine bir hayli sıkıntı yaratacağını söyleyen Halilhodziç, "Orada çok faul elde etmek için ellerinden geleni yapacaklar, provokasyonlar yapacaklar. Bu manada bizi sıkıntıya sokacaklar. Bizim evimizde bir hakemin böyle oyun yönettiğini, düdük çaldığını düşünürsek, orada daha beterini bekleyebilirim" ifadelerini kullandı. 

Yusuf Erdoğan'ın düşürüldüğü pozisyonun penaltı olduğunu savunan Halilhodziç, "Soyunma odasında Yusuf"un düşürülüşünü izledim, net bir penaltı olduğunu söyleyebilirim. Maalesef Fatih Atik de 3. golü atamadı, atsaydı bu sonuç bizi çok rahat Rusya'ya götürebilirdi" diye konuştu.

Halilhodziç, karşılaşmaya güvensiz bir şekilde çıktıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlk 15 dakikadan sonra takımın güveni daha fazla oluştu. İdmanlardaki çalışmalarımız sahaya yansıdı. Bize güven tazeleyen ilk golün ardından ikinci yarıda oyuncularımdan daha fazla saldırmalarını ve 1 gol daha atmalarını istedim. Bunu yaparken gol yemelerini de yasakladım. Maalesef her oyuncunun bu yarış içinde bulunması için canlılık ve performanslığının yeterliliği söz konusu değil. Bazı hücum pozisyonlarını daha net bitirmek için bazen çok aceleci davrandılar. Onur kendini gösterdi, çok iyi bir top çıkardı. Kendi evimizde gol yemememiz çok önemliydi."

Halilhodziç, bir gazetecinin "maçta beş yıldızı kime verirsiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine, "Ben beş yıldızı takımıma, savaşçı ruhuna verirdim" yanıtını verdi.

Bu arada ayağına darbe alan Mustafa Yumlu, maçın ardından kontrol amacıyla hastaneye getirildi. Futbolcunun durumunun yapılacak kontrolden sonra açıklanacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın