Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Prandelli ilk antrenmanına çıktı

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, sarı-kırmızılı takımda ilk antrenmanına çıktı.

11.07.2014 - Güncelleme : 11.07.2014
Prandelli ilk antrenmanına çıktı

İSTANBUL

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, sarı-kırmızılı takımda ilk antrenmanına çıktı. 

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına açık yapılan antrenmanın başında sahada topla ısınan futbolcular, daha sonra tesise çağrıldı. Oyuncuların içeri girmesinin ardından sahaya çıkan İtalyan teknik adam, önce sağlık ekibi ve diğer çalışanlarla tek tek tokalaşarak tanıştı.

Cesare Prandelli, sahaya tekrar çağrılan oyuncularla da çıkış merdiveninin başında tek tek tokalaştı. İtalyan çalıştırıcının tokalaşma sırasında Hamit Altıntop, Semih Kaya ve Bruma ile kısa süre konuşması dikkati çekti.

İlk toplantısını yaptı

Prandelli, tanışmanın ardından oyuncuları, teknik ekibi, sağlık ekibini ve diğer çalışanları sahada etrafında toplayarak, ilk toplantısını yaptı. 

İtalyan teknik adamın toplantıda, "Buraya şampiyonluk için geldim. Zaten başkanla da şampiyonluk için konuşmuştuk. Bugünü senenin ilk günü olarak düşünün. Şampiyonluk için sadece oyuncular değil, tüm çalışanların yanımızda olması lazım" diyerek ekibini tanıttığı bildirildi.

Daha sonra Taffarel'e dönen Prandelli'nin esprili bir şekilde "Biz onu futbol oynarken bırakmıştık, şimdi burada yine karşımıza çıktı. Hepimize en çok yardımcı olacak kişi o" dediği belirtildi. 

İtalyan teknik adamın toplantıda son olarak, "Yardımcılarımla konuşurken benimle konuşmuş gibi hissedebilirsiniz" ifadelerini kullandığı kaydedildi. 

Toplantının ardından sahanın ortasında basın mensuplarına poz verildi. Galatasaray Futbol Akademi Kampı'na katılan çocuklar da takımla fotoğraf çektirdi. 

Antrenmana 22 oyuncu katıldı

Prandelli yönetiminde yapılan antrenmana 22 futbolcu katıldı. 

Sarı-kırmızılılar, yaklaşık 1,5 saat süren yeni sezonun basına açık ilk antrenmanında, koşuların ardından yarı sahada çift kale maç yaptı.

Çift kale maçta Semih Kaya ve Bruma yer almadı. Saha zemini kuru olduğu için sağlık ekibinin önerisiyle bu oyuncuların maçta oynatılmadığı bildirildi. 

İtalyan teknik adam, sıcak hava nedeniyle antrenmanda iki defa su molası verdi. Çift kale maçta fenalaşan genç oyuncu Emre Tosun, bir süre sahada tedavi oldu. Emre'nin başının döndüğü belirtilirken, genç oyuncu tesislere girdi. 

Antrenmana Nordin Ambarat, Bruma ve Furkan Özçal'ın yanı sıra yeni transferlerden Sinan Gümüş, genç kaleciler Alperen Uysal ile İsmail Çipe de katıldı.

Kampa götürülmeyeceği açıklanan 10 futbolcu ile izinli olan Aydın antrenmanda yer almadı. Sezonun bitiminin ardından A Milli Takım'ın yaptığı kampa katılan Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Hakan Balta ve yeni transfer Olcan Adın da antrenmana katılmadı. Bu oyuncuların pazartesi günü takımla Avusturya'ya gideceği bildirildi. 

Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo'nun kampa geleceği, milli takımlarıyla 2014 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele eden Muslera ve Chedjou'nun kampın sonuna doğru takıma katılacağı belirtildi. Hollanda Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda yarı final oynayan Wesley Sneijder'in ise ağustos ayının ortasında takıma dahil olacağı aktarıldı.

Galatasaray, bugün saat 17.00'de basına açık yapacağı antrenmanla yeni sezon hazırlıklarına devam edecek.

Muhabir: Alim Tunçay - Mehmet Fatih Duman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın