Dolar
32.32
Euro
34.90
Altın
2,213.79
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
71,262.00
BIST 100
9,075.66
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, Dünyadan Spor

İtalya’dan Prandelli'ye sert eleştiri

Fiorentina Başkanı Dalle Valle Prandelli hakkında konuştu, “Kaçmak onun DNA’sında var” dedi.

11.07.2014 - Güncelleme : 11.07.2014
İtalya’dan Prandelli'ye sert eleştiri

ROMA

2014 FIFA Dünya Kupası’na erken veda eden İtalya’nın başarısızlığının sorumlularından biri görülen milli takımın eski, Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, ülkesinde eleştirilmeye devam ediyor.

Büyük beklentiyle gittiği Brezilya’dan boynu bükük dönen İtalya’da, başarısızlık nedeniyle istifa eden Prandelli ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı (FIFC) Giancarlo Abete, ağır şekilde eleştiriliyor.

Juventus Başkanı Andrea Agnelli bir süre önce, “Bu adamlar, İtalya’yı yüz üstü bırakıp gittiler” derken, “Türklerle mutlu bir evlilik yaptı. Vergisi düşük bir ülkeye gidiyor” ifadeleriyle de Prandelli’nin "Galatasaray’a para için gittiğini" iddia etmişti.

Prandelli’ye bir eleştiri de 2005-2010 yıllarında çalıştırdığı Fiorentina'nın başkanı Diego Dalle Valle’den geldi. 

İtalyan basınında yer alan haberlerde Dalle Valle, 56 yaşındaki eski teknik direktörleri için “Onun kaçışıyla ilgilenmiyorum. O, bir yer karıştığında kaçar. Kaçmak onun DNA’sında var” değerlendirmesinde bulundu.

Dalle Valle, "Prandelli’nin medya ile sağlam ilişkiler kurduğunu, ancak yaptıklarını gösterme zamanı geldiğinde bazı şeylerin eksik kaldığını" savundu.

İtalya, Dünya Kupası finallerinde yer aldığı D Grubu’na İngiltere galibiyetiyle iyi bir başlangıç yapsa da Kosta Rika ve Uruguay yenilgileriyle gruptan çıkamamıştı. Bunun üzerine FIFC Başkanı Abete ve Prandelli görevi bırakmışlardı. 

İtalyan çalıştırıcı Prandelli, Galatasaray ile sözleşme imzalarken, hakkındaki "Kaçıyor" iddialarına, "Kaçmadım" yanıtını vermişti. 

Muhabir: Barış Seçkin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın