Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,211.24
ETH/USDT
3,603.90
BTC/USDT
71,329.00
BIST 100
9,058.28
Sağlık, arşiv

Türk kahvesi açlık hissini azaltıyor

Yrd. Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy, ''Türk kahvesi açlık hissini bastırma özelliğine sahiptir'' dedi.

21.07.2012 - Güncelleme : 21.07.2012
Türk kahvesi açlık hissini azaltıyor

SİVAS - Muzaffer Akyüz

Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk kahvesi ile limonata ve hurmanın açlık hissini azaltan yiyecek ve içecekler arasında olduğunu belirtti.
Türk kahvesinin, açlık hissini bastırma özelliğine sahip olduğunu kaydeden Gürsoy, ''Lifli gıdaların ortak özelliklerinden biri açlık hissisini bastırmasıdır. Türk kahvesi de lifli bir besin olduğu için açlık hissini bastırır. Uyarıcı bir özelliğe sahip ve içinde kafein bulunmasından dolayı nerede, nasıl kullanılması konusunda bilinçli olunmalı. Türk kahvesinin içilmesinin ardından uyumakta güçlük çekileceği de göz önünde bulundurulmalı'' diye konuştu.
Hem iftarda hem sahurda yemeğin yavaş yavaş yenmesini öneren Gürsoy, sindirimi zorlamayacak şekilde beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın