Dolar
32.33
Euro
34.95
Altın
2,214.63
ETH/USDT
3,577.90
BTC/USDT
70,885.00
BIST 100
9,056.87
Sağlık

Organları 5 kişiye 'umut' oldu

Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 5 kişiye nakledilmek üzere düzenlenen operasyonla alındı, donörün eşi kalbi ambulansa kendi elleriyle teslim etti.

28.08.2015 - Güncelleme : 28.08.2015
Organları 5 kişiye 'umut' oldu

KOCAELİ

Kocaeli'de, beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Ünal Emre'nin organları 5 kişiye nakledilecek.  

İzmit ilçesinde geçirdiği beyin kanamasının ardından özel bir hastaneye sevk edilen ve buradaki müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Emre'nin organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Emre'nin kalbi, karaciğeri, korneası ve iki böbreği, nakil bekleyen hastaların belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen operasyonla alındı. 

İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nde kalp nakli bekleyen bir hastayla uyuşan kalbin bulunduğu organ nakil kutusu, Emre'nin eşi İkbal Emre tarafından ambulansa teslim edildi. İkbal Emre, organın bulunduğu kutuyu öperek, "İnşallah kardeşlerine şifa olursun. Güle güle aşkım. Sen herkese yardım ettin" sözleriyle duygularını ifade etti. 

İkbal Emre, gazetecilere yaptığı açıklamada da eşinin iyi bir insan olduğunu belirterek, ona yakışanın yapıldığı söyledi.

Organ nakli kararını çocuklarının aldığını vurgulayan Emre, "Kendisi de istiyordu. 'Toprak olmasın bedenim, birisine umut olsun, yeşersin' diyordu. Çok yüreği büyük bir insandı" diye konuştu.

Eşinin hayatı boyunca herkesle paylaşmayı sevdiğini anlatan Emre, şunları söyledi:

"O kadar büyük bir yürek gönderdim ki giden kardeşlerine şifa olsun. Biz, Türkiye olarak lütfen artık birleşelim. Her şeyimizi paylaşalım. Herkes birbirinin derdine derman olsun. Benim eşim hep bunu istedi. 'Paylaşalım, bölüşelim ama birbirimizi bölmeyelim' dedi. Benim acım çok. Organları bir yerde yaşayacak ya gerçekten yüreğim daha rahat. 5 aile mutlu olacak. Sizden sadece dua istiyorum." 

Emre'nin bağışlanan korneası Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi, karaciğeri Ataşehir Memorial Hastanesi, böbrekleri de Medicana Beylikdüzü Hastanesi'nde nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere ambulanslarla yola çıktı.

Muhabir: Yunus Emre Günaydın/Tahir Turan Eroğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın