Dolar
32.51
Euro
34.85
Altın
2,326.15
ETH/USDT
3,160.10
BTC/USDT
64,205.00
BIST 100
9,716.77
Dünya, arşiv, arşiv

Ukrayna'dan Türkiye'ye destek

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, ülkesinin, Türkiye'nin Suriye konusundaki tutumunu olumlu bulduğunu belirtti.

19.10.2012 - Güncelleme : 19.10.2012
Ukrayna'dan Türkiye'ye destek

ANKARA - Duygu Özbay

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, AA muhabirinin Türkiye-Ukrayna ilişkileri ve son dönemdeki bölgesel gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Büyükelçi Korsunsky, ülkesinin, Türkiye'nin Suriye konusundaki tutumunu olumlu bulduğunu belirterek, "Sınır bölgesinde 100 bini geçen mülteci sayısıyla, bu durumun Türk ekonomisi ve toplumu üzerine getirdiği yükün büyüklüğünü hayal bile edemiyorum" dedi.

Türkiye'nin Akçakale ilçesine Suriye'den atılan top mermisinin "kabul edilemez" olduğunu da ifade eden Korsunsky, en kısa zamanda ateşkes ilan edilmesinin önem taşıdığını vurguladı.

AB'nin Türkiye ve Ukrayna olmadan tam olmayacağına işaret eden Korsunsky, iki ülke arasında serbest ticaret bölgesi kurulması konusunun da gelecek yıl kesinlikle sonuçlandırılmasını istediklerini, gerekli siyasi kararın alındığını söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın