Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,211.77
ETH/USDT
3,575.50
BTC/USDT
70,479.00
BIST 100
9,048.22
Gündem, arşiv

Cizre'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir haftadır uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle terör örgütü PKK'nın ilçede oluşturduğu tahribat ortaya çıktı.

12.09.2015 - Güncelleme : 12.09.2015
Cizre'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

ŞIRNAK 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, bir haftadır uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla terör örgütü PKK'nın ilçeye verdiği tahribat gün yüzüne çıktı.

Valilikçe 4 Eylül günü 20.00'de ilan edilen yasağın açılan hendeklerin kapatılması, mayınlı barikatların kaldırılması ve bölgede konuşlu teröristlerin yakalanmasına yönelik operasyonların ardından bugün 07.00'de sona ermesiyle PKK'lı teröristlerin ilçedeki saldırılarının boyutu görünür hale geldi.

Güvenlik güçlerinin, PKK'nın ilçede sivil halkın yaşamını sekteye uğratma ve yaşanabilecek sivil kayıpları dezenformasyon malzemesi olarak kullanma isteği nedeniyle operasyonları hassasiyetle yürütmesi nedeniyle bir haftayı aşan yasak süresince yaşanan çatışmalarda çoğu ev ve iş yerlerinde büyük hasar oluştu.

İlçede konteynerlerin devrilmesi ve barikat kurmak için kullanılması nedeniyle çöpler sokaklara saçılırken, ara sokaklarda kazılan hendekler ve kum torbaları ve çöp konteynerlerinden kurulan barikatlar vatandaşları mağdur etti.

Yakınlarını ziyaret ettiler

Çatışmaların en yoğun olduğu Yafes, Cudi ve Nur mahallelerinde teröristlerin ev ve iş yerlerine verdiği zarar her şeyi gözler önüne serdi.

Yasağın kaldırılmasıyla evlerinden çıkan vatandaşlar öncelikle çatışmalardan en çok etkilenen mahallelerdeki yakınlarını ziyaret etti, evleri inceledi, yaşadıkları mağduriyeti birbirleriyle paylaştı.

Esnaf kepenk açmaya başladı

İlçede esnaf yavaş yavaş kepenk açmaya başladı.

Cizre Devlet Hastanesi'ndeki sağlık personeli hasta kabulü için hazır bekliyor. 

Güvenlik güçlerinin ilçe giriş ve çıkışları ile ana caddelerdeki güvenlik önlemleri sürerken, sokağa çıkma yasağı nedeniyle geçişlerin kontrollü yapıldığı İpekyolu ulaşıma açıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın