Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.20
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz'a hapis cezası istemi

Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü tabancasıyla vurarak öldüren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz hakkında, 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

28.08.2015 - Güncelleme : 28.08.2015
Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz'a hapis cezası istemi

İSTANBUL

Halkalı'da oturduğu Polis Lojmanları'nın önünde trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü tabancasıyla vurarak öldüren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz hakkında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Celal Yılmaz'ın 17 Ağustos'ta eşi Serap Yılmaz ile Polis Eğitim Kongre Merkezi'nden aracıyla Halkalı'daki evlerine giderken aynı istikamette seyreden maktul Ahmet Sülüşoğlu yönetimindeki plakasız motosikletin sağ yanlarından geçtiği anlatıldı.

İddianamede, Yılmaz ve "bilgi sahibi" olarak ifadesi alınan eşi Serap Yılmaz'ın beyanlarına göre olay şöyle anlatıldı:

"Ahmet Sülüşoğlu'nun motosikletinin direksiyonunu Celal Yılmaz'ın kullandığı aracın önüne doğru kırdığı, motosikletin plakasız olduğunun görülmesi üzerine emniyet güçlerine eylem yapılabileceği yolundaki uyarıları dikkate alarak Yılmaz'ın motosikleti geçtiği ve bu sırada korna çaldığı, Sülüşoğlu'nun da bağırarak bir şeyler söylediği anlaşılmıştır. Maktul, Yılmaz'ı Halkalı'daki lojmanlarına kadar takip etmiştir. Yılmaz, motosikletinden inip yanına gelen maktulün karın bölgesine doğru tekme, yüz bölgesine doğru eliyle vurmuştur. O sırada özel güvenlik ve site sakinleri araya girmiştir. Güvenlik kamerası saatine göre 00.50'de şüpheli Yılmaz'ın aracına binerek siteye geçtiği tespit edilmiştir. Özel güvenlik görevlilerinin beyanlarına göre, Ahmet Sülüşoğlu, 'Burada büyük bir olay çıkacak göreceksiniz' dedikten sonra motosikletiyle site girişinden ayrılmıştır.

Güvenlik kamerası saatine göre Yılmaz'ın 00.56'da yaya olarak site girişine geldiği ve özel güvenlik görevlilerine, şahsın tekrar gelmesi halinde 155'i aramalarını söylediği, tam bu sırada Ahmet Sülüşoğlu'nun motosikletiyle geldiği, motosikletten indikten sonra sağ eli ile belinde bulunan tabancayı aldığı ve dolduruş yaptıktan sonra güvenlik görevlisine doğru yönelerek, 'Nerede lan o' diye birkaç kez söylediği, 2-3 kez tetiğe bastığı ancak silahın patlamadığı anlaşılmıştır."

Özel güvenlik görevlisinin arkasında bulunan Celal Yılmaz'ın sağ elinde tabanca olduğu halde Ahmet Sülüşoğlu'na doğru ilerlediği kaydedilen iddianamede, şüphelinin tabancasıyla 3 defa ateş ettiği, yere düşen Sülüşoğlu'nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

İddianamede, maktulün tabancasına ilişkin de "Ahşap kabzalı, kurusıkı tabancanın şarjörünün takılı, emniyet kilidinin açık ve sürgüsünün geride kurulu olduğu, tabancanın fişek yatağında kurusıkı fişeklerin sıkıştığı, fişek yatağındaki kurusıkı fişeğin diğer tablasında iğne izi olduğu, dolayısıyla bu tabancayla 2-3 kez tetiğe bastığı ancak silahın patlamadığı anlaşılmıştır" bilgisine yer verildi. 

"Meşru savunma, mahkemenin takdirinde"

Şüpheli Celal Yılmaz'ın emniyet, savcılık ve mahkeme ifadelerine de yer verilen iddianamede, suçlamayı kabul etmeyen Yılmaz'ın olayda herhangi bir kastının bulunmadığını, uzun yıllar terörle mücadele biriminde çalıştığını, terör olaylarının yaygın olması ve ihbarlar nedeniyle maktulün motosikletin direksiyonunu önüne kırması sebebiyle tedirgin olduğunu söylediği aktarıldı.

İddianamede, Yılmaz'ın ayrıca maktulün tabancasını doğrultması üzerine kendisini ve güvenlikçileri korumak maksadıyla 3 el ateş ettiğini, öldürme kastı olsaydı tüm şarjörü boşaltacağını ve maalesef böyle bir olayın meydana geldiğini ifade ettiği anlatıldı.

Maktulün belinden silahı çekerek mermi sürmesi karşısında şüphelinin suçu haksız tahrik altında işlediğinin anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, Yılmaz'ın suçu meşru savunma ve zorunluluk halinde işlediği yönündeki savunmalarının ise mahkemenin takdirinde olduğu belirtildi.

İddianamede, şüpheli Celal Yılmaz hakkında ''haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamenin kabulü, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirilecek.

Muhabir: Melike Gallenkuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın