Gündem, arşiv

İzmir'de 14 kilogram patlayıcı ele geçirildi

İzmir'in Gaziemir ilçesinde polis ekiplerince bir kişinin çantasında 14 kilogram patlayıcı ve 1 tabanca ele geçirildi.

02.07.2015 - Güncelleme : 02.07.2015
İzmir'de 14 kilogram patlayıcı ele geçirildi

İZMİR

Gaziemir ilçesi Akçay Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinin önünde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsü durduran polis ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları bir kişinin çantasında arama yaptı. 

Çantada patlayıcı ve silah bulunduğu fark edilince, şüpheli etkisiz hale getirildi ve olay uzman ekiplere bildirildi. 

Çevrenin güvenliğini sağlayarak vatandaşları uzaklaştıran ve caddeyi trafiğe kapatan polisler, uzaktan kumandayla patlatılma ihtimaline karşı da önlem aldı. 

Çantasında 14 kilogram A4 plastik patlayıcı ve bir tabancayla yakalanan G.S'nin, terör örgütü PKK üyesi olduğu, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir süredir takip edildiği öğrenildi. 

Terör örgütüne 2010 yılında katıldığı, Irak'ın kuzeyindeki kamplarda eğitim gördüğü iddia edilen G.S'nin, bir süre önce Türkiye'ye giriş yaptığı ve örgüt tarafından "bombalı eylem" için İzmir'e yönlendirilmesi üzerine 5 gün önce kente geldiği ihtimali üzerinde duruluyor. 

Patlayıcıyı teslim aldıktan sonra minibüsle eylem için hedef seçtiği Gaziemir ilçesine gittiği öne sürülen G.S'nin, kendisini takip eden polisler ve destek sağlayan asayiş ekipleri tarafından yakalandığı öğrenildi.

G.S'nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın