Dolar
32.40
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.70
BTC/USDT
70,743.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

'Müzakerelerde ilerleme kaydedeceğimize inanıyoruz'

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İran ile süren nükleer müzakerelere ilişkin, "Bazı zorlu sorunlar var fakat ilerleme kaydedeceğimize inanıyoruz. Bu yüzden müzakerelere devam ediyoruz" dedi.

01.07.2015 - Güncelleme : 01.07.2015
'Müzakerelerde ilerleme kaydedeceğimize inanıyoruz'

VİYANA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Avusturya'nın başkenti Viyana'da İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerin yapıldığı Coburg Otel'in önünde basın toplantısı düzenledi. Kerry, açık havada düzenlediği basın toplantısına koltuk değnekleriyle geldi.

ABD Başkanı Obama'nın Küba ile yeniden diplomatik ilişkiler kurduklarını ilan ettiğini belirten Kerry, bunun Küba ile normal ilişkilerin kurulması için 54 yıl sonra gelen "önemli bir adım" olduğunu söyledi. ABD'nin Küba hükümetiyle ilişkileri yüksek düzeye çıkaracaklarını belirten Kerry, Küba ile ilişkilerin normalleştirilmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Gazetecilerin İran ile yürütülen nükleer müzakerelerin seyrine ilişkin sorusu üzerine Kerry, çok sıkı çalıştıklarını belirerek, "Bazı zorlu sorunlar var fakat ilerleme kaydedeceğimize inanıyoruz. Bu yüzden müzakerelere devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Müzakereler kapsamında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in başbaşa görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

İran'ın nükleer programını sınırlandırmayı ve yaptırımları kaldırmayı öngören kapsamlı bir anlaşma metninin yazımı amacıyla yürütülen müzakerelerin 7 Temmuz'a kadar sürmesi bekleniyor.

Muhabir: Hasan Tosun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın