Dolar
32.54
Euro
34.92
Altın
2,332.55
ETH/USDT
3,176.10
BTC/USDT
64,873.00
BIST 100
9,716.77
Politika, seçim 2015, arşiv

'HDP katledilen kadının gücüdür'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Halkların Demokratik Partisi'nin reddedilen, katledilen kadınların gücü olduğunu söyledi.

25.05.2015 - Güncelleme : 25.05.2015
'HDP katledilen kadının gücüdür'

VAN

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İpekyolu Belediyesi tarafından Şerefiye Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'nde yaptırılan "Şengal Kadın Parkı"nın açılışına katıldı. Van'ın ve bu bölgenin zenginliklerini halk için kullandıklarını belirten Yüksekdağ, kentteki sosyal yaşam alanlarının geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Yüksekdağ, hiçbir zaman yaptıkları hizmetin reklamını yapma peşinde olmadıklarını ifade ederek, belediyelerinde, bu zamana kadar karşı karşıya kaldıkları bütün ayrımcılığa rağmen halka hizmet götürmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Bütün parklarda, kadınların ve çocukların olduğu, bütün sokaklarda, ışıl ışıl aydınlık sokaklarda kadınların özgürce ve güvenle dolaştığı, bütün emek alanlarında işçilerin ekmeğini ve işini bulduğu, bütün Van halklarının geleceğe güvenle baktığı bir kenti yeniden inşa edeceğiz. Bunun için bizim güvendiğimiz şeyler ayakkabı kutuları, para sayma makineleri değil, halkımızdır."

Yüksekdağ, halkın gücü ve birliğiyle daha büyük zaferlere doğru ilerlediklerini, bu zafer yolunda bütün kentlerin hak ettiği yaşama kavuşacağını kaydederek, "Biz bugün bu kadın parkının açılışıyla kadından yana bir yaşam savunduğumuzu yeniden ilan ediyoruz. Halkların Demokratik Partisi, reddedilen, katledilen kadının gücüdür" diye konuştu.

Muhabir: Cemal Aşan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın