Politika, seçim 2015, arşiv

'Bunlar zaten PKK'nın uzantısı'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bakın HDP'nin yöneticisi DHKP-C'ye teşekkür ediyor, 'Bizi destekliyorsunuz' diyor. Bunlar zaten PKK'nın uzantısı" dedi.

24.05.2015 - Güncelleme : 24.05.2015
'Bunlar zaten PKK'nın uzantısı'

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bakın HDP'nin yöneticisi DHKP-C'ye teşekkür ediyor, 'Bizi destekliyorsunuz' diyor. Zaten PKK'nın uzantısı" dedi.

Akdoğan, Akyurt ilçesinde düzenlenen bölge mitingindeki konuşmasında, AK Parti'nin karşısında şer cephesi olduğunu ve her türlü tuzağı kurduklarını söyledi.

Siyaset kurumunun terör örgütlerinin şantajına açık hale geldiğine dikkati çeken Akdoğan, "Bakın HDP'nin yöneticisi DHKP-C'ye teşekkür ediyor, 'bizi destekliyorsunuz' diyor. Bunlar zaten PKK'nın uzantısı. Paralel yapı da şu an tamamen bunlara çalışıyor. Kim bu paralel yapı, Çözüm Süreci'nin düşmanı olan" ifadesini kullandı.

Terör örgütlerinin seçim ittifakı yaptıklarını kaydeden Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öne HDP'yi attılar. Terör örgütü PKK, KCK, DHKP-C, paralel çete, hepsi şu an kol kola girmiş durumda. Diyorlar ki 'HDP barajı geçerse ancak o zaman AK Parti'yi devirebiliriz'. Bu terör örgütlerinin ittifakı ve önünde siyasi partilerin işbirliği var. MHP-CHP-HDP, hepsi flört ediyorlar. Birileri sanıyor ki 'HDP demokrasi havarisi kesildi. Eğer bunlar baraj altında kalırsa demokrasi kalmaz'. Tam tersi, bunların güçlenmesi demek, demokrasinin zehirlenmesi demek. Davul Selahattin Demirtaş'ın boynunda, tokmak Kandil'in elinde. Onlar çalıyor bunlar oynuyor."

"Milletin hayır duası onların bedduasına üstün gelecek"

Çözüm Süreci'ni mimarının AK Parti olduğunu ve bu süreci Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için yaptıklarını vurgulayan Akdoğan, işbirliği yapan şer cephesinin eski Türkiye'ye dönmek istediğinin altını çizdi.

"Milletin hayır duası onların bedduasına üstün gelecek" diyen Akdoğan, "Bizler millete sevdalı olanlar ve karşıdakiler milletin değerleriyle kavgalı olanlar. Bu eskiden beri devam eden bir mücadeledir. Bu mücadelede önemli bir dönemece geldik. 7 Haziran'da onlar 'eski Türkiye'ye dönelim' diye çabalayacaklar. Bizler yeni Türkiye'nin mimarları olarak el birliğiyle çaba göstereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın