Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,555.80
BTC/USDT
70,126.00
BIST 100
9,149.57
Yaşam, arşiv

Adana'da apartmanda yangın

Adana'da bir site içerisindeki apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen 1'i çocuk 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

20.05.2015 - Güncelleme : 20.05.2015
Adana'da apartmanda yangın

ADANA 

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'nde, Kayapark Gold Sitesi'ndeki apartmanın 9'uncu katında bulunan havalandırma boşluğunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler daha sonra apartmanın 14 ve 15'inci katındaki dairelere sıçradı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. 

Bu arada binanın 11, 13 ve 14'üncü katında mahsur kalanların olduğunun bildirilmesi üzerine ekipler, söz konusu kişileri kurtarmak için çalışma başlattı.

İtfaiye araçlarının merdivenlerinin yetersiz kalması üzerine 11. katta mahsur kalan bir kadın ve 2 yaşındaki çocuk, ekiplerin yönlendirmesiyle yangın merdiveninden inerek kurtuldu. 

Yangın merdiveninden binaya giren bazı itfaiye görevlileri, 13'üncü kattaki yaşlı bir kadını da bulunduğu daireden çıkarttı. 14. katta mahsur kalan Serap Güneş ise itfaiye aracının merdiveninin, bulunduğu kata yetişmemesi üzerine yaklaşık bir saat kurtarılmayı bekledi. Ekipler, daha sonra 14. kata ulaşarak genç kadını bulunduğu yerden kurtardı.

Dumandan etkilendiği görülen 1'i çocuk 4 kişi, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından kentteki bazı hastanelere kaldırıldı.

Bu arada, çevredeki bazı vatandaşlar, itfaiyenin olay yerine geç geldiğini ileri sürerek görevlilere tepki gösterdi. Dairesi yanan apartman sakinleri ise sinir krizi geçirdi.

İtfaiye ekipleri, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın