Dolar
32.32
Euro
34.95
Altın
2,207.53
ETH/USDT
3,583.50
BTC/USDT
70,886.00
BIST 100
9,069.87
Kültür, arşiv

Cannes'da "tabure çetesi" izdihamı

Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıdan geçen ünlüleri daha iyi görmek isteyenler yanlarında tabure taşıyor. "Tabure çetesi" olarak bilinen meraklılar birbiriyle yarışıyor.

20.05.2015 - Güncelleme : 20.05.2015
Cannes'da "tabure çetesi" izdihamı

CANNES - F. Esma Arslan

Dünyanın en prestijli sinema etkinliklerinden Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıdan geçen ünlüleri görmek isteyenler kırmızı halının karşısına tabure koymak ve ünlülerin geçişi esnasında biraz daha üste çıkmak için birbirleriyle yarışıyor.

Bu yıl 68'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nin şüphesiz en dikkati çeken etkinliği kırmızı halı geçidi. Dünyaca ünlü yıldızların kırmızı halıdan geçişini daha yakından görmek isteyenler ise farklı bir çözüm bulmuş.

Kırmızı halı geçiş töreninin yapıldığı Grand Lumiere Theatre'e çıkan merdivenlerin tam karşısındaki kaldırıma yerleştirilmiş irili ufaklı onlarca tabure kırmızı halı büyüsünü daha yakından yaşamak isteyenlere alternatif sağlıyor.

Uzaktan bakıldığında büyük bir metal yığınını andıran tabure kalabalığı içinde yer bulabilmek ise hiç kolay değil. En ön sıradaki tabureler festivalin müdavimleri tarafından haftalar öncesinden kapılıyor.

Festival yönetiminin izniyle konulan tabureler başı boş gibi görünse de hepsinin birer sahibi var. Yönetim, festivalden yaklaşık 2 hafta önce tabure koymak isteyenleri çağırıp yerleşmelerini istiyor.

Kimisi tek basamaklı, kimisi merdiveni andıran 100 kadar tabure, sahipleri tarafından festival öncesinde gala filmlerinin oynatıldığı Grand Lumiere Theatre karşısındaki kaldırıma yerleştiriliyor. Birbirine zincirlerle bağlı taburelerin üzerindeki etiketlerde kime ait olduğu yazıyor.

"Önceden rahatça kırmızı halıyı izler, keyfini çıkarırdık"

Aralarında festivale foto muhabiri olarak akredite olamayanlardan, sinema meraklılarına kadar her gruptan insanın yer aldığı grubun en tecrübelileri ise emekliler.

Nice'de yaşayan ve 16 yıldır festivali izleyen 62 yaşındaki Nicole de onlardan birisi. Nicole, ünlülerin kırmızı halıdaki geçişini daha yakından görebilmek için 1999'dan bu yana festivale taburesiyle geldiğini anlatıyor.

Önceden taburelerin konduğu kaldırıma rağbetin oldukça az olduğunu söyleyen Nicole, son birkaç yıldır tabureler üzerinde kırmızı halıyı izlemenin eskisi kadar tat vermediğini belirtiyor.

Kırmızı halıdan naklen yayın

Elbette kırmızı halıyı görebilmenin tek yolu Tabure Çetesi'ne katılmak değil. Festival Sarayı'nın sol tarafında kurulan dev ekranla geçiş töreni festival alanının yer aldığı Croisette bulvarının büyük bir kısmından izlenebiliyor.

Cannes Film Festivali 24 Mayıs'ta Altın Palmiye ödül töreni ile sona erecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın