Politika, seçim 2015, arşiv

'Çalışma saatlerini düşüreceğiz'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, gençlere iş bulmak zorunda olduklarını belirterek, haftalık çalışma saatlerini 35 saate düşürerek, buradan istihdam artışı yaratacaklarını söyledi.

05.05.2015 - Güncelleme : 05.05.2015
'Çalışma saatlerini düşüreceğiz'

KOCAELİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kocaeli'de partisince Perşembe Pazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde katılımcılara morallerini sorarak, HDPlilerin coşkulu seçim çalışması yürüttükçe birilerinin moralinin bozulduğunu söyledi.

Gençlere iş bulmak zorunda olduklarını belirten Demirtaş, haftalık çalışma saatlerini 35 saate düşürerek, buradan istihdam artışı yaratacaklarını söyledi.

Demirtaş, asgari ücreti bin 800 liraya çıkarırken iş veren üzerindeki vergi yükünü de azaltacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sadece israf, hırsızlık ve soygundan vazgeçerek bu ülkede tek bir yoksul bırakmamak mümkündür. HDP, bu iddiayla yola çıkıyor. 'Ev kadını' diye işsiz statüsüne sokuyorlar ya evde çalışan kadın, çalışan işçi, emekçi kadındır. Sosyal sigortasını biz yapacağız. Hükümet ve devlet olarak onun sosyal sigortasını evinde bulaşık yıkadığı için çalışan kabul edecek ve emekli olacak. Çünkü o çalışıyor. Ona işsiz kadın denir mi? Kadının emeğine sahip çıkmamız gerekiyor. Vergi adaletini sağlamak da zor değil. Az kazanıyorsanız az vergi alacağız, çok kazanandan çok vergi alıp, Hazine'yi o şekilde dolduracağız. Şu anda o şekilde mi? Türkiye'nin en fazla vergisini sizler ödüyorsunuz. Saray yaptırmış kendine 'ne var canım aslan yattığı yerden belli olur' diyor. '1 milyar dolara yaptırdım, küçücük bir paradır' diyor. Bunu da doğru söylemiyor. Önümüzdeki dönem parlamentoda sarayla ilgili soruşturma açtıracağız. Onun bahsettiği 1 milyar doların çok üzerinde bir paraya mal olmuştur. O konuda da yalan söylüyor. Onun da hesabını soracağız."

"HDP'yi daha güçlü bir şekilde 7 Haziran'da Ankara'ya göndereceğiz"

Demirtaş, Diyadin'de yaşananları anlatarak, şöyle devam etti:

"İktidardan düştüklerin gün hepsinin hesabını vereceklerini biliyorlar. İstanbul'da adliyede bir savcı katledildi. Şimdi merak ediyorum, soruşturma gizlendi. Ama namuslu bir savcı çıksın ve meslektaşının nasıl öldürüldüğünü iyice incelesin. Göreceksiniz o savcıyı orada öldürenler de operasyonu yapanlardır. Buradan bir Türkiye'de korku ortamı yaratmak istediler. Bu provokasyonların amacı vatandaşı korkutmak ve AKP'ye mecbur bırakmaktır. AKP'nin Türkiye'de sayfasının kapanmasının, ampulünün sönmesinin zamanı gelmiştir. Bu da ancak sadece HDP'nin barajı aşmasıyla mümkün olur. HDP'nin barajı aşmadığı bir Türkiye'de AKP'nin felaketi dışında hiçbir ihtimal yoktur. Bizler, bütün Türkiye'nin ezilenleri, yoksulları, işçisi, köylüsü, çiftçisi, bütün kimlikten inançları, mademki el ele verip dürüst bir iktidar, kendi halkıyla Türkiye'nin dört bir tarafından ezilenden yana olan, halkıyla bir iktidar kurma kararı verdiysek herkesin boynun borcudur. HDP'yi daha güçlü bir şekilde parlamentoya taşıyacağız. AKP'yi durdurabilecek, en güçlü iradeyi, HDP'yi, daha güçlü bir şekilde 7 Haziran'da Ankara'ya göndereceğiz."        

Partililere provokasyonlara karşı dikkatli olmalarını isteyen Demirtaş, 41 HDP bürosunun yakıldığını söyledi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın