Gündem, arşiv

Diyanet Ermenice Kur'an-ı Kerim meali yayınladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Ermenice Kur'an-ı Kerim meali yayınladı. Doğu ve batı lehçelerinde yayımlanan Ermenice Kur'an-ı Kerim meali, talep eden vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

05.05.2015 - Güncelleme : 05.05.2015
Diyanet Ermenice Kur'an-ı Kerim meali yayınladı

ANKARA 

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mealin 1915 olaylarının yüzüncü yıl dönümünde yayınlamasının rastlantı olduğunu belirtti. Salman, "Umuyoruz ki İslam'ı ve Kur'an-ı Kerimi yakından tanımayan insanlar bu sayede, İslam'ın merhamet dilini, insanlığa vaat ettiği huzuru, hem dünya hem ahiret saadetini, insanlığın bugün ihtiyaç duyduğu sevgiyi, saygıyı, merhameti bu vesileyle öğrenmiş olacaklardır. Bundan da biz büyük memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Salman, Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü bünyesinde Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığı kurulduğunu, başkanlık üzerinden 26 dilde farklı eser yayımlandığını kaydetti. Bu çerçevede 15 Kur'an-ı Kerim mealinin planlamasının yapıldığını bildiren Salman, "İlk etapta İspanyolca Kur'an-ı Kerim meali, sonra Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali ve sonrasında Ermenice Kur'an-ı Kerim meali batı ve doğu lehçesinde yayınlanmıştır" dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığının ayrım gözetmeksizin bütün dillerde İslam'ın mesajını yurtiçinde ve yurtdışında insanlığa ulaştırmanın gayreti içinde olduğunu anlatan Salman, bu kapsamda Ermenice Kur'an-ı Kerim meali yayımlanmasına karar verildiğini söyledi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın