Dünya, arşiv

'Avusturya'dan lobi faaliyeti beklemiyoruz'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ülkesine uygulanan yaptırımların yumuşatılması için Avusturya'dan Rusya'nın lehine lobi faaliyetinde bulunmasını beklemediklerini bildirdi.

05.05.2015 - Güncelleme : 05.05.2015
'Avusturya'dan lobi faaliyeti beklemiyoruz'

MOSKOVA 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesine uygulanan yaptırımların yumuşatılması için Avusturya'dan Rusya'nın lehine lobi faaliyetinde bulunmasını beklemediklerini bildirdi.

Sergey Lavrov'un Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile Moskova'da yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin canlanması için gerekli tedbirler ve İkinci Dünya Savaşı Zaferi'nin 70. yılı kutlamaları çerçevesinde yapılacak etkinlikler ele alındı.

Görüşmede, Rusya ve AB arasındaki diyaloğun olumlu bir zemine gelmesi ve ekonomik alandaki canlanmayı sağlaması konusunda hemfikir olduklarını vurgulayan taraflar, Ukrayna krizinin ancak barış yoluyla çözülebileceğini ve bu çözümün de en önemli aracının Minsk anlaşmaları olduğunu vurguladı.

Sergey Lavrov, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, yaptırımların yumuşatılması konusunda Avusturya'nın Rusya lehine lobi faaliyeti yapmasını beklemediklerini dile getirdi.

Lavrov, Ukrayna krizinde Rusya'nın çatışmanın tarafı olmadığını ve bu nedenle Minsk anlaşmalarının uygulanması sorumluluğunu Rusya'ya yüklenmesinin de doğru olmadığını belirtti.

Sebastian Kurz da Ukrayna'daki olayların Rusya-AB ilişkilerinde iz bıraktığını vurgulayarak, Minsk anlaşmalarının herkes için bir şans olduğunu kaydetti.

Yaptırımların asıl hedef olmadığını kaydeden Kurz, Kırım'ın ilhak edilmesine bir tepki ve AB'nin Ukrayna krizinin barışçıl yolla çözümlenmesine olan ilgisini göstermenin hedeflendiğini belirtti.

Kurz, Ukrayna krizinin yakın gelecekte çözümleneceğine ve Avusturya'nın 2017 yılında yapacağı AGİT başkanlığında bu konunun gündemde olmayacağına ilişkin umudunu dile getirdi.

Muhabir: Elena Teslova

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın