Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.90
BTC/USDT
70,245.00
BIST 100
9,079.97
Politika, seçim 2015, arşiv

'Türkiye hayal satanlarla hiçbir yere varmaz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, muhalefet partilerinin seçim vaatlerine ilişkin, "Böyle hayali şeyler söylemek, milletimizin zekasıyla alay etmek demektir. Hayal satan insanlarla Türkiyemiz hiçbir yere varmaz" dedi.

05.05.2015 - Güncelleme : 05.05.2015
'Türkiye hayal satanlarla hiçbir yere varmaz'

ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde iş adamları ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşla ve iş adamları ile her fırsatta bir araya gelerek, Türkiye'nin vizyonunun uluslararası alanda nereye taşınması gerektiğini tartıştıklarını söyledi. 

Konuşmasında muhalefetin seçim vaatlerini eleştirerek, partilerin "popülizm yaptığını" ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bugün siyasi liderlerin ortaya koyduğu rakamlar, dünya ekonomisi gerçekleriyle uyumlu değil. Siyasi liderlerin ortaya koyduğu rakam, asgari ücretin iki katına, üç katına, 5 katına çıkması bugünün Türkiyesinde gerçekçi mi, olabilir mi? Hepiniz esnafsınız, dengeyi bozmadan işlerinizi sürdürebilir misiniz? Türkiye'nin geliri yükseldikçe herkesin refahı ona göre yükselir."

"Milletimize hakaret etmeye başladılar"

Çavuşoğlu, daha önce bazı partilerin seçimden sonra kendilerine oy vermeyen vatandaşla dalga geçtiğini, şimdiki partilerin ise seçimden önce vatandaşlarla dalga geçer hale geldiğini belirtti.

Hayali vaatlerde bulunulduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Seçimden önce milletimize hakaret etmeye başladılar. Böyle hayali şeyler söylemek milletimizin zekasıyla alay etmek, hakaret etmek demektir. 'Nasıl olsa bunlar anlamaz, nasıl olsa bunlar yutar' deyip de böyle hayal satan insanlarla Türkiyemiz hiçbir yere varmaz" diye konuştu.

"İnsani duyguları yitirmemek lazım"

Çavuşoğlu, AK Parti olarak Türkiye'nin geleceği için sorumlulukları bulunduğunu, hiçbir seçimde popülizm yapmadıklarını bildirdi.

Suriyelilere 6 milyar dolar civarında yardım edildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yardımlar, Türkiye'nin güçlü ekonomisiyle yapıldı. Katliamdan kaçan insanlara Türk halkı, insani yardım kapsamında elini uzattı. İnsani duyguları yitirmemek lazım, 'Ben seçimi kazandığım zaman bunları geri göndereceğim, ölüme, terör örgütlerine geri göndereceğim' diyecek kadar vicdansız olmamak lazım."

Muhabir: Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın