Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.10
BTC/USDT
70,250.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Muhsin Yazıcıoğlu anıldı

BBP Kurucu Genel Başkanı Yazıcıoğlu, ölümünün 6. yılında düzenlenen programla anıldı.

30.03.2015 - Güncelleme : 30.03.2015
Muhsin Yazıcıoğlu anıldı

İSTANBUL

Kahramanmaraş'ta 6 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, anıldı. 

Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, programda yaptığı konuşmada, Yazıcıoğlu'nun, çok iyi ve yiğit bir insan olduğunu belirtti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun erdem sayılabilecek bütün sıfatları üzerinde topladığını ifade eden Destici, "Bütün bu sıfatlara uygun bir hayat yaşamaya gayret etti. Hoşgörü ve merhamet sahibiydi. Resulullah Efendimizin 'birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız, iman etmedikçe de cennete giremezsiniz' hadisine uygun olarak hep sevmeye devam etti" diye konuştu.

İmam hatip lisesi ve ilahiyat mezunu biri olarak "iman"ın kelime anlamını da lügat anlamını da iyi bildiğini söyleyen Destici, imanın tecellisini gördüğü insanların başında merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun geldiğini anlattı. Destici, "O, dava ve istikamet sahibi bir insandı. Ve asla, ne olursa olsun hiçbir makam, hiçbir mevki, hiçbir çıkar onu davasından da istikametinden de çevirmedi" ifadelerini kullandı. 

Her türlü zorluğu göğüsleyerek ve her türlü fedakarlığı yaparak Büyük Birlik Partisi'ne emek veren herkese şükranlarını sunan Destici, "Ben inanıyorum ki bu tenler, bu bedenlerde olduğu sürece, hep birlikte, el ele, gönül gönüle davaya sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti süren programa, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın