Dünya, arşiv

Lufthansa'dan acil para yardımı

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Fransa'nın güneyindeki düşen Germanwings uçağında hayatını kaybedenlerin yakınlarına acil para yardımı yapılacağını bildirdi.

28.03.2015 - Güncelleme : 28.03.2015
Lufthansa'dan acil para yardımı

BERLİN

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Fransa'nın güneyindeki düşen Germanwings uçağında hayatını kaybedenlerin yakınlarına acil para yardımı yapılacağını bildirdi.

Lufthansa'ya bağlı Germanwings şirketinin basın sözcüsü, Alman basınında bu yönde çıkan haberleri doğruladı. Tagesspiegel gazetesi, Lufthansa'nın ailelerin acil ortaya çıkacak harcamaları için yolcu başına 50 bin avroya kadar ödeme yapacağını yazdı.

Bu arada, Federal Havacılık Dairesi, uçağının yardımcı pilotu Andreas Lubitz'in dosyasını incelediklerini bildirdi. Dairenin yetkilisi Holger Kasperski, "Belgeleri inceledik ve elde ettiğimiz bilgileri sözlü olarak savcılığa ilettik" dedi. 

Öte yandan, Kuzey Ren Vestfalya eyalet hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, 17 Nisan'da Köln Katedrali'nde Germanwings kazasında hayatını kaybedenleri anmak için devlet töreni düzenlenecek.

Törene Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel'in yanı sıra Fransa, İspanya ve kazada hayatını kaybeden yolcuların vatandaşı olduğu diğer ülkelerin temsilcilerinin katılması bekleniyor. 

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen yardımcı pilot Lubitz’in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirmişti.

Muhabir: Neslihan Dogan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın