Dolar
32.34
Euro
34.93
Altın
2,219.80
ETH/USDT
3,557.60
BTC/USDT
70,551.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Hollandalı aşırı sağcı lider Viyana'da protesto edildi

Hollandalı aşırı sağcı parti lideri Geert Wilders, Avusturya'nın başkenti Viyana'da protesto edildi.

27.03.2015 - Güncelleme : 27.03.2015
Hollandalı aşırı sağcı lider Viyana'da protesto edildi

VİYANA

Hollandalı aşırı sağcı parti lideri Geert Wilders, Avusturya'nın başkenti Viyana'da protesto edildi.

Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) daveti üzerine Viyana'ya gelen Wilders, konuşma yapacağı Hofburg Sarayı'na arka kapıdan girdi. Türk gazetecilerin içeri alınmadığı toplantıda, Wilders ile FPÖ lideri Heinz-Christian Strache'nin "İslamlaşmanın Avrupa'ya Tehdidi" başlıklı bir konuşma yaptığı öğrenildi.

Bazı sivil toplum örgütleri, toplantının yapıldığı Hofburg Sarayı'nın önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, ellerinde "Müslümanlara karşı nefret politikası mı? Benim adıma hayır" yazan pankartlar açtı. Gruptakiler, "Naziler ve Irkçılılar dışarı" diye slogan attı.

Gösteriye katılan Yeşiller Milletvekili Alev Korun yaptığı açıklamada, toplantının "aşırı sağcıların toplumu bölen, parçalayan ve insanları birbirine düşüren politikalarının devamı niteliğinde" olduğunu söyledi. FPÖ'nün, Müslümanlara karşı nefret politikalarını oy toplamak için körüklediğini belirten Korun, Wilders ve Strache gibi toplumu bölen aşırı sağcılara izin vermeyeceklerini ifade etti.

Toplantının tanıtımı için hazırlanan duyuruda, Avusturya haritasının üzerinde yükselen minareler ile kara çarşafla örtülü bir kişinin yer alması tepki çekmiş ve aşırı sağcıların yapacağı toplantının iptal edilmesi istenmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın