Dünya, arşiv

Tunus'ta yeni hükümet güven oyu aldı

Tunus'ta yeni kurulan El-Habib es-Sıyd hükümeti, meclisten güven oyu aldı.

05.02.2015 - Güncelleme : 05.02.2015
Tunus'ta yeni hükümet güven oyu aldı

TUNUS

Tunus parlamentosu, El-Habib es-Sıyd hükümetinin güven oylaması için toplandı. Oturuma katılan milletvekillerinden 166'sı kabul, 30'u ret oyu verirken 8 kişi çekimser kaldı.

Yeni hükümetin güvenoyu almasının ardından eski Başbakan Mehdi Cuma, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetinin görevini başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Tunus'ta Ekim 2014'te yapılan genel seçimlerde, NidaTunus Partisi 85 sandalye ile birinci, Nahda Hareketi Partisi 69 sandalyeyle ikinci, Özgür Milli Birlik Partisi 16 sandalyeyle üçüncü sırada yer almıştı.

Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, seçimlerden birinci çıkan Nida Tunus Partisi'nin, başbakanlık için aday gösterdiği eski İçişleri Bakanı Sıyd'ı hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Sıyd, 23 Ocak'ta oluşturduğu yeni kabineyi açıklamış, ancak aralarında Nahda Hareketi'nin de bulunduğu bazı partilerin kabineye güven oyu vermeyeceğini belirtmeleri üzerine yeni kabine için tekrar görüşmelerde bulunmuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın