Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.90
BTC/USDT
70,469.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Filistin yönetimi uluslararası kuruluşlara başvuracak

Filistin yönetiminin İsrail'in vergi gelirlerini dondurması nedeniyle uluslararası kuruluşlara başvuracağı ve İsrail'le ekonomik ilişkilerini yeniden düzenleyeceği bildirildi.

27.01.2015 - Güncelleme : 27.01.2015
Filistin yönetimi uluslararası kuruluşlara başvuracak

RAMALLAH

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah başkanlığında gerçekleştirilen haftalık kabine toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin'in vergi gelirlerini dondurmasına karşın Filistin yönetiminin uluslararası adalet kurumlarına başvuruda bulunacağı belirtildi.

Açıklamada, Hükümetin İsrail'le ekonomik ilişkilerini yeniden düzenleyerek, bu çerçevede, "Yerli ürünler ve malların teşvik edeceği, İsraillilerin aracılık yaptığı ithalat yerine aracısız ithalatın özendirileceği, gümrük gelirlerinin ve satın alma vergilerinin arttırılacağı" ifade edildi.

İsrail'in Filistin'in vergi gelirlerini dondurmasının uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, Filistinlilerin bölgeye barış getirecek, haklarını geri almak için kararlılıkla mücadele edeceği kaydedildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sona ermesi için hazırlanan karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi'nde reddedilmesinin ardından 31 Aralık’ta, aralarında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kurucu temel anlaşması "Roma Sözleşmesi"nin de bulunduğu bazı uluslararası anlaşmalara katılma belgesini imzalamıştı.

İsrail, bu gelişmelerin ardından Filistin yönetimine ödediği vergi gelirlerini dondurma kararı almıştı.

Filistin’in aylık yaklaşık 175 milyon dolara ulaşan ithalat ve ihracattan elde ettiği gelirin vergisine İsrail tarafından el konuluyor. İsrail, daha sonra söz konusu miktarı, Ramallah’taki Filistin hükümetine teslim ediyor. Filistin yönetimi, bu gelirlerle 175 bin memurun maaşını ödüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın