Dolar
32.54
Euro
34.92
Altın
2,332.55
ETH/USDT
3,180.80
BTC/USDT
64,887.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Dolgu çalışmaları başladı

Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürü Güngör, ''Suyun debisini azaltmak için dolgu çalışmaları tekrar başlatıldı'' dedi.

11.04.2012 - Güncelleme : 11.04.2012
Dolgu çalışmaları başladı

ZONGULDAK


İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece boyunca beton blokların parçalanması için çalışma yapıldığını ve sabah erken saatlerde arama çalışmalarının tekrar hız kazandığını söyledi.
Nehri 3 parçaya bölerek arama yaptıklarını belirten Güngör, ''Dün 300 tonluk vinçle beton blokları kaldıramadık. Bunun üzerine beton blokları parçalayarak kaldırmayı deneyeceğiz. Gece boyunca parçalama çalışmaları devam etti. Arama çalışmalarına devam ediyoruz, suyun debisini azaltmak için dolgu çalışmaları tekrar başlatıldı. Yaklaşık 150 kişilik ekiple kayıp vatandaşlarımız bulunana kadar aramalara aralıksız devam edeceğiz. Bugün beton blokları kaldırma çalışmalarına devam edeceğiz'' diye konuştu.
Cesedi bulunan Serdar Saraç'ın mezarı daha önce hazırlanmıştı
Caycuma ilçesine bağlı Yolgeçen Köyü muhtarı İdris Odabaş, dün cesedi bulunan Serdar Saraç'ın (33) köylerinde daha önce mezarının ailesi tarafından hazırlandığını söyledi.
Suya düşen minibüste köylerinden 10 kişinin bulunduğunu, şimdiye kadar iki kişinin cesedinin çıkarıldığını, ancak 8 kişinin kayıp olduğunu ifade eden Odabaş, ''Köyümüzde bu kayıp kişilerin mezarları daha önce aileleri tarafından kazılmıştı. Hazır bekletiliyordu. Dün cesedi bulunan Serdar Saraç'ın da mezarı hazır. Bugün defnedilecek''dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın