Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.60
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,608.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Türkiye tüm Müslümanlar için güç kaynağıdır

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, "Türkiye, demokratik Türkiye, istikrarlı Türkiye ve kalkınmış Türkiye tüm Müslümanlar için güç kaynağıdır" dedi.

27.12.2014 - Güncelleme : 27.12.2014
Türkiye tüm Müslümanlar için güç kaynağıdır

KONYA

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, "Ey Konya halkı şunu mutlaka iyi bilin, güçlü bir Konya, güçlü bir Türkiye güçlü bir Kudüs, güçlü bir Filistin demektir. İnşallah zafer yolunda Allah hem sizinle hem bizimle beraberdir. Türkiye, demokratik Türkiye, istikrarlı Türkiye ve kalkınmış Türkiye tüm Müslümanlar için güç kaynağıdır" dedi.

AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap eden Meşal, tekbir getiren vatandaşları, "Allahu ekber, hepinizi Allah mübarek eylesin" diyerek selamladı. 

Konuşmasına besmele ile başlayan Meşal, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibini tebrik etti. Türkiye'de olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Meşal, "Merhaba Konya. Konya, kahramanlar şehri. Konya liderlerini doğuran bir şehirdir. İsra ve Mirac'ın arzı olan Filistin'den sizlere selam olsun. Kudüs'ün kızlarının ve erkeklerinin, Kudüs'ün çocuklarının koruduğu Mescid-i Aksa'dan sizlere selam olsun" diye konuştu.

Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'ün, 1980'de İsrail tarafından işgal edildiği zaman Konya halkının topyekün Kudüs'ü müdafa için yollara, caddelere çıktığını anımsatan Meşal, "Direnişin ve izzetin sembolü olan Gazze'den sizlere selam olsun. Öyle bir Gazze ki o Gazze'deki ambargonun kaldırılması için bu mübarek ülkenin 9 ferdi şehit olmuştur. Rabbim, Türk ümmetinin şehitlerine ve Filistinlilerin şehitlerine ve tüm İslam ümmedinin şehitlerine rahmet eylesin" dedi. 

Meşal, salondaki vatandaşların tezahuratları üzerine, "Her ne kadar sizin sözlerinizi anlamasam da kalp dilinizi çok iyi anlıyorum" dedi. 

Türkiye'yi son yıllarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde, göstermiş olduğu kalkınma hamlesinden dolayı tebrik eden Meşal, şunları kaydetti:

"Şunu söylemek istiyorum; Ey Konya halkı şunu mutlaka iyi bilin, güçlü bir Konya, güçlü bir Türkiye güçlü bir Kudüs, güçlü bir Filistin demektir. İnşallah zafer yolunda Allah hem sizinle hem bizimle beraberdir. Türkiye, demokratik Türkiye, istikrarlı Türkiye ve kalkınmış Türkiye tüm Müslümanlar için güç kaynağıdır. Türkiye'yi ve Türk halkını Sayın Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'dan dolayı kutluyorum. Nasıl ki geçmişte yüzyıllar boyunca sizin halkınız Kudüs'ü, Aksa'yı, Filistin'i koruduysa umutluyum gelecekte de Filistin'i, Kudüs'ü tekrar kurtaracağız inşallah. Türkiye'nin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin beni toplantılarında, kongrelerinde misafir etmesi, Konya'da, İstanbul'da ağırlaması, bizim için büyük şereftir. İnşallah gelecekte sizleri Filistin'deki kongrelerimizde Kudüs'te görmeyi arzu ediyoruz."

Muhabir: Kadir Karakuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.