Dünya, arşiv

Pakistan'da terör suçlularının yargılanması hızlandırıldı

Pakistan Başbakanı Şerif, Peşaver'de düzenlenen okul baskınının ardından terör suçlularının idamla yargılandığı davalarının hızla sonuçlandırılması için başsavcı görevlendirdi.

22.12.2014 - Güncelleme : 22.12.2014
Pakistan'da terör suçlularının yargılanması hızlandırıldı

İSLAMABAD

Başbakanlık Sözcüsü Musadık Malik, başkent İslamabad'da gazetecilere yaptığı açıklamada, idamla yargılanan, idama mahkum edilen ancak cezası askıya alınan ya da hükmü kesinleştiği halde yasal işlemleri hala devam eden teröristler hakkındaki süreçlerin daha hızlı takip edilmesi ve bir an önce sonuçlandırılması için Başsavcı Salman Aslam Butt ile ekibinin görevlendirildiğini belirtti.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in, ülkede terörizme son vermeye kararlı olduğunu vurgulayan Malik, "Çocuklarımızı, askerlerimizi, gençlerimizi ve vatandaşlarımızı öldürenlere asla hoşgörü ve merhamet gösterilmeyecek" dedi. 

Taliban örgütüne üye militanlar, geçen hafta Pakistan'ın aşiretler bölgesindeki Peşaver kentinde sivil bir ilkokula baskın düzenlemişti. Yüzden fazla öğrencinin konferans salonunda ilk yardım eğitimi aldığı sırada okulu basan 7 militanın öğrencilerin üzerine  ateş açması sonucu 132'si çocuk 148 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edilmiş ve daha önce yapılan bir moratoryum ile askıya alınan idam cezası tekrar uygulamaya konulmuştu. İdam cezasının yeniden yürürlüğe girmesinin ardından şimdiye kadar 6 teröristin ölüm cezası infaz edildi. İdam edilenlerden dördü, eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e suikast teşebbüsünde bulunmaktan suçlu bulunmuş, diğer ikisi ise 2009'da Rawalpindi kentinde Genelkurmay Karargahı'na düzenlenen silahlı saldırıdan sorumlu tutulmuştu.

Muhabir: Metin Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın