Gündem, arşiv

Bakan Elvan'a "sıra arkadaşı" sürprizi

AA Editör Masası'na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan'a, lise yıllarından sıra arkadaşı olan Bekir Sami Şenöz Konya'dan canlı bağlantıyla katılarak sürpriz yaptı.

22.12.2014 - Güncelleme : 22.12.2014
Bakan Elvan'a "sıra arkadaşı" sürprizi

KONYA 

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ve AA editörlerinin gündeme ilişkin sorularını, AA Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen Editör Masası'nda cevaplandırdı. Bakan Elvan'a, Konya Lisesi'nden sıra arkadaşı ile yapılan canlı bağlantı sürpriz oldu.

AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır'ın anonsu ile Bakan Elvan'a "merhaba" diyen emekli Albay Bekir Sami Şenöz, Elvan'ı gülümsetti.

Ekranda yakın arkadaşını görmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Elvan, "Sami bey ile öğrencilik yıllarımda aynı sırada oturduk. Birlikte çok zaman geçirdik. Çocukluk ve gençlik yıllarında çok zaman geçirdik. Kendisi emekli albaydır. Onu ekranda görmekten çok büyük memnuniyet duydum. Sizlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Matematik zekasına sahipti

Konya'da yaşayan emekli albay Bekir Sami Şenöz, Bakan Elvan'ın öğrencilik yıllarını AA muhabirine anlattı. Okul yıllarında Bakan Elvan ile yakın arkadaşlık kurduğunu aktaran Şenöz, "Lütfi çok çalışkan ve arkadaşlarına yardımcı olan biriydi. Fen derslerinde çok iyiydi. Dersi derste öğrenirdi. Anlamadığım konuları da kendisinden öğrenirdim. Birçok arkadaşımız da aynı şekilde kendisinden yardım alırdı. Matematik zekasına sahip çok çalışkan öğrenciydi" dedi.

Şenöz, Bakan Elvan'ın futbola da büyük ilgi duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Birbirimizin evinde ders çalışmaya giderdik. Lütfi, hocalardan daha iyi anlatırdı. Hatta sınava girdiğimde de çok başarılı olurdum. Lütfi'nin desteğini çok gördüm. Hepimiz futbol aşığıydık. Okuldan çıktıktan sonra mutlaka futbol maçı yapardık. Okul çevresinde futbol oynadığımız bir saha vardı. Okul çıkışı mutlaka maç yapar sonra derslerimize çalışırdık. Kendisi forvet mevkisinde oynardı. Kendisiyle bu zamana kadar hiç ayrılmadık, irtibatımız hiç kopmadı. Bakan olmasından dolayı son zamanlarda çok sık görüşemesek de arkadaşları olarak Lütfi'nin Türkiye'nin meselelerini çözmek için verdiği mesaiyi biliyoruz. Onunla gurur duyuyoruz."

Lütfi Elvan'ın çok iyi bir aile babası olduğuna dikkati çeken Şenöz, dürüstlükten ödün verecek bir insan olmadığını, mütevazi kişiliğiyle ön plana çıkmayı tercih ettiğini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Abdullah Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın