Dolar
32.33
Euro
34.91
Altın
2,212.74
ETH/USDT
3,564.20
BTC/USDT
70,475.00
BIST 100
9,052.14
Dünya, arşiv

Rusya'yı kimse korkutamaz

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Rusya'yı kimsenin korkutamayacağı, izole edemeyeceği ve baskı altına alamayacağı gayet açık. Bunu kimse yapamadı ve yapamayacak" dedi.

20.12.2014 - Güncelleme : 20.12.2014
Rusya'yı kimse korkutamaz

MOSKOVA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda düzenlenen Federal Güvenlik Servisi (FSB) yıllık değerlendirme toplantısında konuştu.

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının ardında "bedel ödemeleri gerektiği" yönündeki açıklamaları sıklıkla duyduklarını belirten Putin, "Rusya'yı kimsenin korkutamayacağı, izole edemeyeceği ve baskı altına alamayacağı gayet açık. Bunu kimse yapamadı ve yapamayacak" dedi.

Putin, bu tür girişimlerin yüzyıllar boyunca denendiğini anımsatarak, "Ancak hiçbir sonuç alınamadı ve şimdi de alınamayacak. Bununla birlikte biz bazı zorluklara ve toplumumuzun istikrarı, egemenliği ve birliğine gelecek her türlü tehditlere gereken cevabı vermeye hazır olmalıyız" ifadelerini kullandı. 

Yabancı servislerin Rusya'daki etkinliğinin arttığına vurgu yapan Putin, bu yıl 230'dan fazla yabancı servis çalışanı ve ajanı ortaya çıkarttıklarını söyledi. Putin ayrıca, 2014'te 8 terör eylemini önlediklerini ifade etti. 

Putin iş adamlarıyla bir araya geldi 

Öte yandan Putin, dün akşam Rusya'nın önde gelen iş adamlarıyla Kremlin Sarayı'nda düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Putin, iş adamlarına ekonomik olarak zor durumdan geçtikleri bu dönemde işbirliği çağrısında bulundu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın