Politika, arşiv

1 milyon işsiz meslek sahibi yapıldı

Bakan Çelik, 2003'ten bugüne yaklaşık 1 milyon işsize verdikleri kurslarla meslek sahibi ettiklerini, bu kişilerin de en az yarısının işe yerleşmesine yardımcı olunduğunu bildirdi.

19.12.2014 - Güncelleme : 19.12.2014
1 milyon işsiz meslek sahibi yapıldı

ANKARA  - Özcan Yıldırım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2003'ten bugüne kadar yaklaşık 1 milyon işsize verdikleri kurslarla meslek kazandırdıklarını belirterek, bu kişilerin en az yarısının da işe yerleşmesine yardımcı olduklarını bildirdi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istihdamın önündeki en büyük engelin mesleksizlik olduğuna dikkat çekti.

2003'ten bugüne kadar yaklaşık 1 milyon işsize kurslar sayesinde meslek kazandırıldığını anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlardan en az yarısının da işe yerleşmesine yardımcı olduk. Bakanlığımıza bağlı İŞKUR gelişen ve değişen işgücüne uyum için uçak teknisyeni, bilişim uzmanı gibi nitelikli mesleklerde kurslar veriyor. Ayrıca, işgücü piyasası araştırmalarımız ve işverenlerden gelen talepleri karşılamak ve aradıkları nitelikteki işgücünü temin etmek için İŞKUR tarafından ulusal meslek standartlarına uygun eğitimler düzenleniyor."

"Kurslardan bu yıl 90 bin kişi yararlandı"

İşsizlere, İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılarak meslek sahibi olmaya çağıran Çelik, şöyle konuştu:

"Kursa katıldığınız her gün için 20 lira cep harçlığını ve iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigorta primlerini de İŞKUR ödüyor. Bu kurslar sayesinde hiçbir masraf yapmadan işverenlerimiz işe alacakları kişileri kendileri yetiştirebiliyorlar. İşsizlerimiz ise hem meslek öğreniyor hem de iş yerlerinde uygulama yapma fırsatı buluyor. 2003'ten itibaren yaklaşık 1,4 milyar lira kaynak harcanan bu kurslara katılanların en az yarısı kurs sonrasında istihdam ediliyor. 2014'te yaklaşık 90 bin kişinin yararlandığı meslek edindirme kurslarına katılanların yüzde 55'ini kadınlar oluşturuyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın