Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,597.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, arşiv

"Kara Kartal" Avrupa'da tura kanatlandı

UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Asteras ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, grupta bir maçı kalmasına rağmen 2. tura yükselmeyi garantiledi.

27.11.2014 - Güncelleme : 27.11.2014
"Kara Kartal" Avrupa'da tura kanatlandı

İSTANBUL 

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Yunanistan deplasmanında Asteras'la 2-2 berabere kalan Beşiktaş, bir maç kalmasına rağmen 2. tura yükselmeyi garantiledi.

Aldığı bu skorla puanını 9'a yükselten "Kara Kartal", Avrupa'da yoluna devam etti. Siyah beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında Tottenham'la liderlik maçı oynayacak.

Maça tutuk başlamasına rağmen Demba Ba'nın 15. dakikada attığı golle öne geçen Beşiktaş, daha sonra oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Maçın 61. dakikasında Gökhan Töre'nin penaltı golüyle farkı 2'ye çıkaran Beşiktaş, önemli bir avantaj elde etti. Ancak 72. dakikada kalesinde gol gören siyah beyazlı takım, gole itiraz eden Hutchinson'un ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle sıkıntılı dakikalar yaşamaya başladı. 83. dakikada skoru Parra'nın golüyle eşitleyen Asteras, siyah beyazlı kalede baskı kurmasına rağmen skoru değiştirmeyi başaramadı ve Beşiktaş son bölümünde zorlandığı karşılaşmadan 1 puan çıkartarak Avrupa Ligi'nde tur atladı.

Demba Ba atmaya devam ediyor

Siyah beyazlıların en önemli gol ayağı Senegalli futbolcu Demba Ba, gollerine Asteras karşısında da devam etti.

Karşılaşmanın 15. dakikasında takımının ilk golünü atan Demba Ba, böylece son dört Avrupa kupası maçında da gol atmayı başardı. 

Senegalli futbolcu, Avrupa'da gol sayısını da 8'e çıkardı.

Beşiktaş'ın ikinci golünü kaydeden Gökhan Töre ise Avrupa'daki gol sayısını 3'e çıkardı. Grupta daha önce de Asteras filelerini havalandıran Gökhan, Partizan deplasmanında da bir gol atmıştı.

Avrupa'da 3. kez penaltı kazandı

Siyah beyazlı takım bu yıl Avrupa kupalarında 3. kez penaltı kazandı.

Tottenham deplasmanında Demba Ba'nın penaltısıyla bir puan alan siyah beyazlılar, yine aynı oyuncuyla 2-1 kazanılan Partizan maçında da penaltı golü atmıştı.

Beşiktaş, Asteras maçında da penaltı kazandı. Takımın penaltıcısı Demba Ba'nın yerine vuruşu kullanan Gökhan Töre topu filelere gönderdi.

Hutchinson, kırmızı kart gördü

Siyah beyazlıların bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda oynadığı Arsenal maçı hariç bütün karşılaşmalarda ilk 11 oynayan Atiba Hutchinson, maçın 72. dakikasında kırmızı kart gördü.

Sakatlığı nedeniyle forma giymediği Arsenal maçı dışındaki bütün Avrupa kupaları maçlarında 90 dakikada sahada kalan Hutchinson, Asteras mücadelesini tamamlayamadı. Maçın 38. dakikasında sarı kart gören Kanadalı futbolcu, Asteras'ın 72. dakikada Barrales'le attığı gole ısrarla itiraz edince hakem Manuel De Sousa tarafından ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Yağış zemini ağırlaştırdı

Tripolis'te gün boyu yağan yağmur, ikinci yarıda şiddetini artırınca stadın zemini ağırlaştı. Sahanın bazı yerlerinde su toplanırken, futbolcuların zorlandığı gözlendi.

Karşılaşmada siyah beyazlı taraftarlar, Beşiktaş'ın gollerinden sonra meşale yaktı. Taraftarlar gollerin coşkusunu meşale yakarak kutlarken, bazı siyah beyazlı seyirciler buna tepki gösterdi.

Öte yandan karşılaşma başladıktan stada gelen taraftarlarla siyah beyazlı seyircilerin sayısı yaklaşık 200 oldu. 

Diğer Maçlar

Grubun diğer maçında İngiliz temsilcisi Totenham Hotspur, evinde Sırbistan ekibi Partizan ile karşılaştı. Sahaya seyircilerin girmesi nedeniyle Ukraynalı hakem Yevhen Aranovskiy, 40. dakikada maçı durdurarak soyunma odasına gitti. Olayların yatışmasının ardından 15 dakikalık gecikmeyle karşılaşma yeniden başlarken, Tottenham Hotspur, Benjamin Stambouli'nin 49. dakikada bulduğu golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak, gruptan çıkmayı garantileyen diğer takım oldu.

Gruptaki puan durumu şöyle:

TAKIMLAR O G B M A Y P
1-Tottenham Hotspur 5 3 2 0 9 3 11
2- Beşiktaş 5 2 3 0 10 5 9
3- Asteras 5 1 2 2 7 10 5
4- Partizan 5 0 1 4 1 9 1

Muhabir: Erkan Tiryaki - Doğa Kırmızıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın