Dolar
32.56
Euro
34.84
Altın
2,318.85
ETH/USDT
3,169.30
BTC/USDT
64,695.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, Kurumsal Haberler, arşiv

Filistinli milletvekili heyetinden AA'ya ziyaret

Filistin Meclis Başkanvekili Ahmed Bahar başkanlığındaki Filistinli milletvekili heyeti Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti.

26.11.2014 - Güncelleme : 26.11.2014
Filistinli milletvekili heyetinden AA'ya ziyaret

ANKARA 

 Filistin Meclis Başkanvekili Ahmed Bahar başkanlığındaki Filistinli milletvekili heyeti Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) misafiri olarak Türkiye'ye gelen Filistinli heyet, AA'nın dünyadaki haber ağını genişletmesine ilişkin çalışmalar, küresel yapılanması ve 2020 vizyonu hakkında bilgi aldı.

AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Hasan Öymez, heyete yaptığı sunumda, AA'nın dünya genelindeki ve Ortadoğu'daki yapılanması hakkında bilgi verdi. AA'nın global yapılanmasında Ortadoğu ve Afrika haberlerini Kahire ofisine bağlı olarak yönettiğini dile getiren Öymez, AA'nın rakiplerinin giremedikleri bölgelerde ofisler açarak o bölgelerden haber ve görüntüleri dünya ile paylaştığını kaydetti. 

Başta Haber Akademisi olmak üzere AA'nın projelerine ilişkin Filistinli milletvekillerini bilgilendiren Öymez, ajans haberciliğinin yanı sıra savaş, enerji, diplomasi, finans gibi değişik konularda da muhabirlik eğitimi verdiklerini söyledi. Öymez, Haber Akademisi'nin yabancı gazetecilere de eğitim verdiğini, gelecek talep doğrultusunda Filistinli gazetecilere de eğitim vermekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Filistin Meclis Başkanvekili Bahar da Filistin meclisi ve halkı adına AA'ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Bahar, "Ajansınızın özellikle Kudüs, Gazze ve Ramallah’ta ofislerinin bulunması sizin Filistin konusuna önem verdiğinizi göstermektedir" dedi. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik birikiminin yanı sıra basın alanındaki tecrübesinden de yararlanmak istediklerini aktaran Bahar, AA'dan bu konuda destek istedi.

Muhabir: Muhammet Faruk Alagaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın