Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, arşiv

Kartal farklı kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-0 yenerek üst üste ikinci galibiyetini aldı.

23.11.2014 - Güncelleme : 23.11.2014
Kartal farklı kazandı

İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti.

5. dakikada Beşiktaş, Demba Ba ile ilk net pozisyonunu buldu. Sosa'nın sağdan ortasında altıpasın önünde boş pozisyonda topla buluşan Senegalli oyuncu, kötü bir kafa vuruşu yapınca kaleci Isaksson, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

6. dakikada Kasımpaşa ceza alanı içinde topa hamle yapan Sosa, Mert'in hamlesiyle yerde kalınca siyah-beyazlılar penaltı bekledi. Ancak hakem Özgür Yankaya devam kararı verdi.

23. dakikada Kasımpaşa tehlikeli geldi. Soldan yapılan ortada ceza alanı içinde sağ çaprazda Motta'nın hatasını iyi değerlendiren Babel, son çizgiye indiği anda altıpasın önündeki Tunay'ı gördü. Bu oyuncunun bekletmeden şutunda, iyi pozisyon alan Necip, kaleye yönelen meşin yuvarlağı kafayla uzaklaştırdı. 

26. dakikada Gökhan'ın soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topa hamle yapan Ersan, Mert'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. 

28. dakikada penaltı atışını kullanan Demba Ba, meşin yuvarlağı kalecinin tersine atarak filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

38. dakikada Tunay'ın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Castro'nun sert şutunda, kaleci Cenk iyi uzanarak meşin yuvarlağı ceza alanı dışına çeldi.

Beşiktaş, soyunma odasına daha avantajlı skorla gideceği ikinci golü 45. dakikada buldu. Sosa'nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta arka direkte meşin yuvarlakla buluşan Necip, topu altıpastaki Demba Ba'ya bıraktı. Demba Ba, kafayla meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-0 yenerek üst üste ikinci galibiyetini aldı.   

54. dakikada Castro'nun kullandığı serbest vuruşta, savunmadan seken topa ceza alanı içinde hamle yapan Scarione'nin vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

58. dakikada Adem Büyük'ün uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta çıktı.

77. dakikada Kasımpaşa, üçüncü defa ceza alanı önünden serbest vuruş kazandı. Babel'in kullandığı vuruşta, meşin yuvarlak yan direğe çarpıp ceza alanı dışına çıkınca Kasımpaşa, yine golü bulamadı.

85. dakikada Sosa'nın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba, güzel bir hareketle meşin yuvarlağı Mert'ten kurtardı. Ancak bu oyuncu, hareketin devamını getiremedi ve kötü bir vuruşla topu auta attı.

İkinci yarıda kontrollü oynayan Beşiktaş, rakibini 2-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla tamamladı.

Kartal, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Kasımpaşa'yı Demba Ba'nın golleriyle 2-0 yenen Beşiktaş, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Haftaya 4. sırada giren siyah-beyazlılar, Kasımpaşa karşısında aldıkları 3 puanla, ligdeki puanını 20'ye yükseltti ve bir maçı eksik 19 puanlı Fenerbahçe'nin önünde liderliğe yükseldi. 

Süper Lig'de üst üste ikinci galibiyetini alan "Kara Kartallar",  en son 7. haftayı 14 puanla lider geçmişti.

Demba Ba gollerine devam ediyor

Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba, gollerine Kasımpaşa maçında da devam etti.

Ligde ve Avrupa'da yapılan son 3 maçı da boş geçmeyen Demba Ba, Kasımpaşa karşısında attığı 2 golle, Süper Lig'deki gol sayısını 5'e çıkardı.

UEFA Avrupa Ligi'nde de bu sezon 7 gole imza atan Senegalli futbolcunun Beşiktaş formasıyla resmi maçlardaki gol sayısı da 12'ye yükseldi.

Beşiktaş'ın eski golcüsü Hugo Almeida, geçen sezon çıktığı 33 resmi maçta 15 gol atarken, Demba Ba 8'i lig, 7'si UEFA Avrupa Ligi olmak üzere çıktığı 15 maçta 12 gole ulaştı. 

Maçın 90+1. dakikasında yerini Mustafa Pektemek'e bırakan Demba Ba'yı siyah-beyazlı taraftarlar ayakta alkışladı.

40 maç sonra penaltı

Kasımpaşa karşısındaki ilk golünü penaltıdan atan Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 40 maç sonra penaltı kazandı.

Ligdeki en son penaltısını geçen sezonun 3. haftasında Almeida ile Gaziantepspor'a karşı atan siyah-beyazlılar, 2013-2014 sezonunda 31, bu sezon ise 9 lig maçında penaltı yüzü görmemişti. 

Demba Ba'nın üçüncü penaltı golü

Beşiktaş, bu sezon biri lig, ikisi de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 3 penaltı atışı kazandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham ve Partizan, Süper Lig'de ise Kasımpaşa karşısında kazanılan penaltı atışlarını Senegalli futbolcu Demba Ba kullandı ve üçünü de gole çevirmeyi başardı.

Necip, gol kurtardı, asist yaptı

Beşiktaş'ta stoperler Franco ve Sivok'un yokluğunda bu bölgede forma giyen Necip Uysal, gösterdiği performansla takımına katkı sağladı.

Karşılaşmanın 23. dakikasında maç 0-0 devam ederken Tunay Torun'un şutunda topu gol çizgisinden kafayla çıkaran Necip Uysal, 45. dakikada da Demba Ba'nın attığı golde kafayla asist yaparak, galibiyette rol oynadı.

4 maç sonra gol yemedi

Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-0 yenerek, Süper Lig'de 4 maç sonra kalesini gole kapadı.

En son Balıkesirspor'la 5 Ekim'de oynanan 5. hafta maçında sahadan 1-0 galibiyetle ayrılan siyah-beyazlılar, daha sonra Sivasspor (3-2), Kayseri Erciyesspor (2-3), Fenerbahçe (0-2) ve İstanbul Başakşehir (2-1) karşılaşmalarında kalesinde goller görmüştü. 

"Shota istifa"

Maçın ikinci yarısında Kasımpaşa taraftarları, teknik direktör Shota Arvedalze'ye tepki gösterip, istifaya davet etti.

Lacivert-beyazlıların "Shota istifa" tezahüratlarına bazı Beşiktaş taraftarları da eşlik etti.

"Cim Bom" maçı buraya

Beşiktaşlı taraftarlar, Galatasaray ile ligin 16. haftasında yapılacak derbi maçın Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanması yönünde tezahüratta bulundu.

Taraftarlar, "Yönetim uyuma, Cim Bom maçı buraya" diye tempo tuttu.

Başakşehir'deki 2 maçı da kazandı

Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynadığı 2 lig maçını da kazandı.

Ligde 9. haftada deplasman takımı olarak geldiği statta, İstanbul Başakşehir'i 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, evsahibi takım olarak çıktığı Kasımpaşa karşılaşmasında da sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Evsahibi olarak İstanbul'da ilk kez kazandı

Beşiktaş, bu sezon İstanbul'da evsahibi olarak çıktığı bir maçta ilk kez kazandı.

Daha önce Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'ye de 2-0 yenilmişti. 

"Kara Kartallar", Ankara'da oynadıkları ve evsahibi oldukları Sivasspor maçını da 3-2 kazanmıştı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma sonrası futbolcuları tribüne çağırıp, "Lider buraya" diye tezahürat yaptı.

Bu arada Olcay Şahan da taraftarın isteği üzerine saha ortasına gelerek, "üçlü" çektirdi. 

İyi bir oyun çıkardık

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa'yı 2-0 yendikleri maçta iyi bir oyun çıkardıklarını söyledi. 

Bilic, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında, zor bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Üç puandan memnunum. Sadece üç puandan değil ortaya koyduğumuz futboldan da memnunum. İlk yarıda iki takımın da pozisyonu vardı ama biz daha çok pozisyon bulduk. Oyunun belirleyici anlarında golleri attık. İkinci yarı taktiksel olarak harika oyun çıkardık. Fişi çekebilecek birçok pozisyon bulduk. Rahat bir galibiyet elde ettik" diye konuştu. 

Maçta iki gol atan Demba Ba ile başarılı performans sergileyen Sosa'yı öven siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, şöyle devam etti:

"Sosa, Oğuzhan'nın katkısıyla takımı farklı seviyeye getirdi. Takımın özgüvenini yükseltmesi ve forveti besleyecek iyi bağlantıyla hem hücumda hem savunmada katkı sağlayan bir oyuncu. Bugün harika oynadı. Onu transfer etmemizin en büyük nedeni bu. Demba Ba harika bir oyuncu. Demba Ba arkadaşlarının yardımıyla yol alıyorsa hedefe ulaşırsınız. Ayrıca harika bir karakter. Takımı için her şeyi yapan biri. Mustafa ve Cenk'i de o pastanın üstündeki çilek gibi görmek lazım."

Stat ısrarı

Hırvat çalıştırıcı, zaman zaman bazı maçlarda oyunu tutamamalarına rağmen bunu başardıkları yönündeki sözler üzerine, şunları kaydetti: 

"Bazı maçlarda oyunu tutamadık. İçerideki Partizan maçı, buna örnek. Rakip oyunu ikiye böldüğünde ve 4 oyuncuyu önde bıraktığında buna ayak uydurmanız zordur. Bugün bunu başardık. Stadın da etkisi var. Stadın bütünlüğü var ve oyuncular üzerinde pozitif etki yaratıyor. Oyunun diğer tarafında oynayanlar da beni duyabiliyor. Olimpiyat Stadı çok büyük. Kendinizi devasa bir yerde hissediyorsunuz. Oyuncular da bizden uzak kalıyor. Bugünkü performansı ne kadar tekrarlarsak galibiyete o kadar yakın oluruz."

Şu an bir statlarının olmadığını ve bunun kendileri için büyük bir sıkıntı olduğunu anlatan Slaven Bilic, "Sürekli hareket etmek zorunda kaldığınızda ciddi dezavantaj yaratıyor. Yeni stat bitene kadar benim düşüncem burada oynamak yönünde. Burada her şey üst düzeyde. Biz de burada oynamaktan memnun kalıyoruz. Yönetim çözüm üretmek için elinden geleni yapıyor. Burada devam etmemek için bir neden görmüyoruz. İstanbul'un çok büyük bir kulübüyüz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve diğer yetkililerin inisiyatif almasıyla burada oynamaya devam edebiliriz. İzin vermemeleri için herhangi bir sebep görmüyorum" ifadelerini kullandı.

Necip'e ilginç benzetme

Bilic, Kasımpaşa karşısında stoper oynayan Necip Uysal'ın performansını ise ilginç bir benzetmeyle değerlendirdi.

Farklı pozisyonlarda kullandığı Necip'i, Pulp Fiction filmindeki Mr. Wolf karakterine benzeten Hırvat çalıştırıcı, şöyle konuştu:

"Necip için sağ açık da oynadığını söylediler. İyi de oynamış. Kendisi Beşiktaşla doğmuş ve yaşayan bir oyuncu. Bazı hatalar yaptığında hem medya hem taraftarlarımız onu değerlendirirken adil davranmadıkları oluyor. Örnek Kayseri Erciyesspor maçı... Hiçbir zaman şikayet etmiyor. Gerektiğinde sağ bek, gerektiğinde stoper oynuyor. Stoper oynadığında Mascherano gibi modern oynuyor. İdeal pozisyonu orta saha kabul ediyoruz ama bütün boşlukları dolduruyor. Onu Pulp Fiction'daki Mr. Wolf'a benzetiyorum." 

Kasımpaşa Teknik Direktörü Arveladze

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Beşiktaş ile güzel ve tempolu bir maç oynadıklarını söyledi.

Shota, 2-0 mağlup oldukları karşılaşma sonrası katıldığı basın toplantısında, maç boyunca iki takımın da gol pozisyonları olduğunu ifade ederek, "Güzel ve tempolu maçtı. Pozisyona girdik, önemli dakikalarda pozisyonlar bulduk. 1-0'dan sonra da pozisyon yakaladık, atamadık. İlk yarının son dakikasında yediğimiz ikinci golle oyun kırıldı ve bizim için zor oldu. Eksiklerimiz de vardı" diye konuştu.

Penaltı pozisyonuyla ilgili bir soruya Gürcü teknik adam, "Penaltı pozisyonunu gördüm, 'yok' diyemem, 'var' demek de istemem. Bir penaltı pozisyonu sonrası 5 tane sarı kart çıkıyor. Dün Arsenal ile Manchester United oynadı, sahada hakemi göremedim" diye yanıt verdi. 

Arveladze, sadece hakemleri eleştirmediklerini, futbolcuların da hataları olduğunu belirterek, "Suratına elini kaldırırsan, tabii kolay olmaz. Futbolcularda da hata var ama biraz kolay çalınıyor, penaltılar. 'Bu penaltıyı kolay veren, bu kolay vermeyen, bu sarı kartı kolay veren hakem' diye bir şeyi burada gördüm ve bunlar ne demek çözemedim" ifadelerini kullandı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.