Gündem, arşiv

Başbakan Davutoğlu cemevini ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi’ni ziyaret etti.

23.11.2014 - Güncelleme : 23.11.2014
Başbakan Davutoğlu cemevini ziyaret etti

TUNCELİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tunceli Valiliğini ziyaretinin ardından, kent merkezinde bulunan cemevine geçti.

Davutoğlu, cemevi önünde, Dernek Başkanı ve Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt ve diğer Alevi dedeleri tarafından karşılandı. Başbakan Davutoğlu, cemevi bahçesinde bulunan Pir Sultan Abdal’ın heykeli önüne geçerek, eşi Sare Davutoğlu ile fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekiminde, bazı bakan ve partililer de yer aldı.

Davutoğlu, daha sonra beraberindekilerle, cemevinde, dernek yetkilileri ve Alevi dedeleriyle görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Alevi gençlerin sorunlarını dinledi

Başbakan Davutoğlu’nun, kent merkezinde bulunan cemevi ziyareti sırasında, Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt, bir sunum yaptı ve 12 maddelik taleplerini iletti.

Ziyarette, daha sonra, Başbakan Davutoğlu’na, "Zülfikar" verildi, lokma ikram edildi.

Kısa bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu’na, ziyaret sırasında bir genç, Alevi gençlerin sorunlarını aracısız iletmek istediğini söyledi. Davutoğlu, bunun üzerine, 10-15 kişilik genç grupla cemevinde ayrı bir bölümde minder üzerine halka oluşturup, sorunlarını dinledi.

Muhabir: Kurbani Geyik, Tuba Karahan, Haydar Toprakçı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın