Dolar
32.51
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,754.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi vefat etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi Özdağ, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

23.11.2014 - Güncelleme : 23.11.2014
Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi vefat etti

ANKARA

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören kayınvalidesi Fatma Özdağ yaşamını yitirdi.

Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kısa bir süre önce hastanede ziyaret ettiği kayınvalidesinin ölümü üzerine, yarınki programlarını iptal etti.

Daha önce bugün yapılacağı açıklanan CHP Antalya Bölge Toplantısı'na katılacak olan Kılıçdaroğlu, yarın Tunceli'de olacak.

Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, cenazesi Tunceli'ye gönderilecek olan kayınvalidesi Fatma Özdağ'ı Tunceli'de son yolculuğuna uğurlayacak.

Kılıçdaroğlu ailesi, Özdağ'ın cenaze törenine katıldıktan ve toprağa verildikten sonra taziyeleri kabul edecek. 

Tunceli'ye gönderildi

Fatma Özdağ'ın cenazesi, Kocaeli'nin Derince ilçesindeki cemevinde kılınan namazın ardından Tunceli'ye gönderildi.

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Özdağ'ın cenazesi, Esentepe Mahallesi'ndeki İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi'ne getirildi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi, ağabeyi Ali Kılıçdaroğlu ve yakınları, burada taziyeleri kabul etti.  

Cemevinde öğle namazına müteakip namazın ardından İstanbul Ataşehir Belediyesinin cenaze nakil aracına konulan Özdağ'ın cenazesi, Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ayranlı köyüne gönderildi. 

Cenaze törenine CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, çok sayıda partili ve aile yakınları katıldı. 

Özdağ'ın cenazesi, cemevinde yarın düzenlenecek törenle eşi Ali Hıdır Özdağ'ın mezarının yanına defnedilecek.

Fatma Özdağ, kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle bir aydır tedavi gördüğü Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti. 88 yaşında vefat eden Özdağ, 6 çocuk annesiydi.

Çiçek ve Davutoğlu'ndan başsağlığı telefonu

CHP Basın Biriminden yapılan açıklamada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak başsağlığı dilediği bildirildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun, 87 yaşında vefat eden annesi Fatma Özdağ ile ilgili duygularına da yer verildi. Buna göre, Selvi Kılıçdaroğlu, "Üzüntüm çok büyük. Annemin acısı yüreğimi yakıyor. Acı haberi aldık. Yola çıkıyoruz. Annemi isteği üzerine Nazımiye'de toprağa vereceğiz. Acım çok büyük. Üzüntüm çok derin" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın