Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,304.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Kudüs'teki mevcut durum patlamaya davetiye çıkarıyor

Filistin Yüksek İslami Heyet Başkanı ve eski Kudüs Müftüsü Sabri, Kudüs'teki gerginliğin giderek tırmandığıno ve patlamaya davetiye çıkardığını söyledi.

20.11.2014 - Güncelleme : 20.11.2014
Kudüs'teki mevcut durum patlamaya davetiye çıkarıyor

KUDÜS

Filistin Yüksek İslami Heyet Başkanı ve eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri, Kudüs'teki gerginliğin giderek tırmandığıno ve patlamaya davetiye çıkardığını söyledi.

Sabri, 1948 İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal Hatip ile Kudüs'te bir otelde basın toplantısı yaptı. İkrime Sabri, toplantıda, Kudüslülerin onur ve meşru haklarını talep etmeleri nedeniyle gerginliğe yol açtıklarını belirterek, "Kudüs'teki mevcut durum patlamaya davetiye çıkarıyor. Çünkü askeri güçlerin arttırılması ile yerleşimcilerin silah taşıması, tehlike üzerine tehlike yaratıyor" dedi.

Baskının daha çok gerginlik yaratacağını söyleyen Sabri, "Gerginliğin tırmanmasına neden olan etkenlerin hala mevcut olduğunu dünyaya duyuruyoruz. Tansiyonun düşmesini isteyenler, işgalci İsrail'in oluşturduğu bu sebepleri ortadan kaldırmaya çalışsın. İsrail'in gerginlik için oluşturduğu sebepleri görmezden gelerek halkımıza baskı kurmaya çalışmak, insanlığa ve uluslararası değerlere aykırıdır" diye konuştu.

1948 İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal Hatip de "Büyük Kudüs Savaşı başlamıştır. Allah'ın vaddettiği gibi de topraklarımızı işgalci İsrail'den özgürleştirmeden bitmeyecek" ifadesini kullandı.

Kudüs'te 18 Kasım Salı günü bir sinagoga düzenlenen saldırıda 5 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, "Kudüs’ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişinin, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldüğünü, saldırganların Doğu Kudüslü" olduğunu açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sinagoga düzenledikleri saldırı sırasında polis tarafından öldürülen iki Filistinlinin evlerinin yıkılması talimatını vermişti. 

Muhabir: Mahmut Geldi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın