arşiv

Bakan Çelik uluslararası normları işaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in Karaman'da kazanın meydana geldiği maden ocağı ile ilgili rezerve ve işletme ruhsatı mevzuatlarının uluslararası normlara çıkartılmasını kast ettiği bildirildi.

30.10.2014 - Güncelleme : 30.10.2014
Bakan Çelik uluslararası normları işaret etti

ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımızın, kastı rezerve ve işletme ruhsatı mevzuatların uluslararası normlara çıkartılması denetimlerin de buna uygun olarak yapılması gerektiğine işaret etmiştir" ifadesine yer verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Hakla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı basın-yayın organlarında Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in Karaman'da kazanın meydana geldiği maden ocağı ile ilgili olarak 'Bu madene ve buna benzer madenlere ruhsat verilmemesi gerektiği yönünde' haberler yer almıştır. Haberlerde Sayın Bakanın ilgili madene ruhsat verilmesinin yanlış olduğu izlenimi uyandırılmaktadır. Ruhsatlar elbette ilgili maden ve mevcut mevzuata göre ilgili kurumlar tarafından verilmektedir. Sayın Bakanımızın kastı, rezerve ve işletme ruhsatı mevzuatlarının uluslararası normlara çıkartılması, denetimlerin de buna uygun olarak yapılması gerektiğine işaret etmiştir."

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın