Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.90
BTC/USDT
70,237.00
BIST 100
9,143.61
Gündem, arşiv

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde yangın

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinin Genel Cerrahi bölümünde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

23.10.2014 - Güncelleme : 23.10.2014
İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde yangın

İSTANBUL

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinin Genel Cerrahi bölümünde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Çapa'daki hastanenin Genel Cerrahi Bölümü'nün ikinci katındaki Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi'nin havalandırma boşluğunda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Hastane görevlilerinin ihbarı sonucu olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis aracı sevk edildi. Bu sırada yangının çıktığı kattaki hastalar görevlilerce tahliye edildi. 

Bazı hastane cihazları da bina dışına çıkarıldı. 

Söndürme çalışmaları sırasında polis ekipleri binanın etrafını emniyet şeridiyle kapattı.

Kısmi olarak tahliye edilen binadaki bazı hastaların yakınları ve refakatçiler içeri girmek istedi, güvenlik görevlileri tarafından binaya girişlere izin verilmedi. 

Yangını kontrol altına alarak söndüren itfaiye ekipleri binadan duman tahliyesi yaptı. Söndürme çalışmaları sırasında bazı hasta yakınlarının ağladıkları gözlendi. Yangın nedeniyle bina dışına çıkarılan hasta yakınları da tekrar içeri alındı.

Bu sırada, dün binanın bahçesinde yangınla ilgili yapılan tatbikat nedeniyle, bugünkü yangının da bazı hastane görevlileri tarafından tatbikat zannedildiği öğrenildi.

Muhabir: Abidin Mutlu Bozdağ, Hanife Sevinç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın