Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.45
ETH/USDT
3,571.30
BTC/USDT
70,798.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgenaral Breedlove, Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri yakından ve dikkatli bir şekilde takip ettiklerini söyledi.

23.10.2014 - Güncelleme : 23.10.2014
Gelişmeleri yakından takip ediyoruz

İZMİR - Ahmet Bayram 

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgenaral Philip M. Breedlove, Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri yakından ve dikkatli bir şekilde takip ettiklerini dile getirerek, "Sadece Türkiye'nin değil diğer ülkelerin durumunu önemsiyor ve endişeleniyoruz. Müttefiklerimizden Türkiye'nin istekleri doğrultusunda yapılması gereken her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda komuta değişimi töreninden sonra AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Breedlove, NATO olarak Türkiye-Suriye sınırındaki bütün gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı.

ABD, Almanya ve Hollanda'nın patriot hava savunma sistemlerinin Türkiye'nin güneyine konumlandırmasında NATO müttefikliğinin güzel bir örneğinin sergilendiğini ifade eden Breedlove, "Türkiye bunları bizden istedi ve biz çok hızlı bir şekilde hava savunma sistemini konuşlandırdık" diye konuştu. 

Breedlove, Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri yakından ve dikkatli bir şekilde takip ettiklerini dile getirerek, "Sadece Türkiye'nin değil diğer ülkelerin durumunu önemsiyor ve endişeleniyoruz. Müttefiklerimizden Türkiye'nin istekleri doğrultusunda yapılması gereken her şeyi yapmaya hazırız" ifadesini kullandı. 

NATO'nun Suriye üzerine sonuçlanmış bir planının olmadığını anlatan Breedlove, şunları kaydetti:

"Bütün olayları takip edip bu alanda planlamalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Bizim açımızdan Türkiye hava sahasının savunulması çok önemli. Türkiye'ye havadan desteğimizi sürdürmekteyiz. NATO'nun askeri operasyon kararları, müttefik ülkelerin ortak görüşüyle alınabilir. Irak ve Suriye'deki IŞİD tehdidine karşı verilecek bir kararda Orta Doğu'daki NATO ortaklarının ne söylediği çok önemli. Atılacak adımlarda bütün üye ülkeler uyuşmalı ve karar birliğine varmalı."

Breedlove, Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırması üzerine gündeme getirdiği "tampon bölge" önerisi hakkında, "Bu konu konuşmak için çok erken çünkü yeni gündeme gelmiş bir fikir. ABD ve Türkiye'nin bu konudaki görüşmeleri devam ediyor. NATO bu görüşmeleri yorumdan uzak bir şekilde izliyor" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın