Dolar
32.57
Euro
34.96
Altın
2,316.40
ETH/USDT
3,134.00
BTC/USDT
64,288.00
BIST 100
9,722.09
Gündem, arşiv

Eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Erdil teslim oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinlemelerle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Erdil, teslim oldu.

22.10.2014 - Güncelleme : 22.10.2014
Eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Erdil teslim oldu

ANKARA

Ankara Emniyet Müdürülüğüne eşi Fatma Erdil ve avukatı ile gelen Mehmet Erdil, binaya girmeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaşamlarının terör örgütleriyle mücadele ile geçtiğini belirterek, "Biz esasen hukuksuz hiçbir şey yapmadık" dedi.

Erdil ve avukatı, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geçip teslim oldu.

Kırcılı teslim oldu

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Terörle Mücadele Şubesinden sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı da Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelip teslim oldu. 

Kırcılı, avukatıyla birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğüne geldi. Emniyetin önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kırcılı, bütün çalışmalarını yasaların kendilerine verdiği yetki dahilinde gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Yaptıkları herşeyin üstlerinin bilgisi dahilinde yapıldığını ifade eden Kırcılı, "Verilmeyecek hesabımız yoktur" dedi.

Lokman Kırcılı, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geçerek teslim oldu. Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi. Gözaltına alınanlardan 5'i öğle saatlerinde adliyeye götürülmüştü.

Şüpheliler sağlık kontrolünden geçti

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın da arasında bulunduğu şüpheliler, sabaha karşı tek tek emniyete ait araçla Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, tekrar Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Muhabir: Özcan Yıldırım-Serdar Açıl-Durmuş Koçak-Selma Kasap

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın