Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.47
ETH/USDT
3,591.00
BTC/USDT
70,769.00
BIST 100
8,995.35
Dünya, arşiv

Putin ile Poroşenko ateşkese uyulmasında mutabık

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Ukrayna'nın doğusunda ateşkese tamamen riayet edilmesi gerektiği konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

21.10.2014 - Güncelleme : 21.10.2014
Putin ile Poroşenko ateşkese uyulmasında mutabık

KİEV

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Ateşkesin tamamen sağlanmasının gerektiğinin dile getirildiği belirtilen görüşmede taraflar, ülkenin doğusunda ağır silahların da kullanıldığı silahlı saldırıların durdurulması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Açıklamada, Brüksel'de Rusya ile Ukrayna arasında yapılan doğalgaz konusundaki istişareler çerçevesinde, Poroşenko ve Putin'in de fikir alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentindeki bir kimya fabrikasında büyük bir patlama meydana gelmiş, ayrılıkçılar da bu patlamada Ukrayna ordusunu sorumlu tutarken, Ukrayna resmileri de, söz konusu patlamanın Rus yanlısı ayrılıkçıların kimya fabrikasına ait tesislerde patlayıcı maddeler üretirken meydana geldiğini ileri sürmüştü.

Muhabir: Bahtiyar Abdulkerimov

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın