Dolar
32.34
Euro
34.93
Altın
2,220.22
ETH/USDT
3,562.20
BTC/USDT
70,662.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

HSYK üyeleri mazbatalarını aldı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 12 Ekim'de seçilen yeni üyeleri, törenle mazbatalarını aldı.

20.10.2014 - Güncelleme : 20.10.2014
HSYK üyeleri mazbatalarını aldı

ANKARA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 12 Ekim'de seçilen yeni üyeleri, Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. 

Törende konuşan YSK Başkanı Sadi Güven, adli ve idari yargı hakim ve savcıları arasında 12 Ekim'de yapılan seçim sonuçları hakkında bilgi verdi. 

Seçimde oy verme iş ve işlemlerinin düzenli, güvenli ve süresinde yürütülüp sonuçlandırıldığını belirten Güven, bu işlemlere yönelik YSK'ya itirazda bulunulmadığını bildirdi. Güven, bu nedenle seçimde görev yapan herkese teşekkür etti. 

Hakim ve savcıların görevlerini ifa ederken, Anayasa'nın 138. maddesindeki ilkelere uygun hareket etmelerinin asıl olduğunu vurgulayan Güven, "HSYK'ya seçilen üyelerimizin de mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı esaslarına göre görev yapacağına inancım tamdır. Hakim ve savcılarımızın teveccühünü alarak seçilen sizleri, şahsım ve Yüksek Kurulumuz adına kutluyor, seçimin ülkemize, yargı camiasına, sizlere hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 

YSK Başkanı Güven'in konuşmasının ardından yeni üyelere mazbataları, Güven ve YSK üyeleri tarafından verildi. 

Üyelerden ilk mesajlar

Törenin ardından, HSYK üyeliğine seçilen bazı üyeler, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

HSYK Üyesi Ömür Topaç, "Kurul üyesi olarak önceliğiniz ne olacak?" sorusu üzerine, "Önceliğimiz meslek içi sorunları tespit edip, süreç içinde gördüğümüz noktalardaki sorunları tespit etmek. Sonra çözüme dönük, çözüm odaklı bir kurul yapısı olacaktır" dedi. 

HSYK Üyesi Ramazan Kaya da aynı yöndeki soruya, "Yargı milletin yargısı olacaktır. Şunun ya da bunun yargısı olmayacak ve milletimiz yeniden yargıya güven duyacaktır" yanıtını verdi. 

Seçimde en çok oyu alan Metin Yandırmaz, "Mazbatamızı aldık, ülkemize, yargı camiasına hayırlı olsun. İnşallah bizlere teveccüh gösteren meslektaşlarımızı mahcup etmeyiz. İnşallah layıkıyla görevimizi yerine getiririz" diye konuştu.

HSYK'ya yeni seçilen üyeler İlker Çetin ve Mehmet Gökpınar, mazaret bildirerek, törene katılmadı.

Muhabir: Aylin Sırıklı Dal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın