Ekonomi, arşiv

Türk bayrağını dalgalandırmak en büyük vazifemizdir

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Uluslararası kuruluşlarda, iş dünyasını temsil edecek tüm kuruluşlarda, Türk bayrağını dalgalandırmak en büyük vazifemizdir" dedi.

30.09.2014 - Güncelleme : 30.09.2014
Türk bayrağını dalgalandırmak en büyük vazifemizdir

AKSARAY

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Başkan Yardımcılığına seçilmesiyle ilgili, uluslararası kuruluşlarda, iş dünyasını temsil edecek tüm kuruluşlarda, Türk bayrağını dalgalandırmanın en büyük vazifesi olduğunu söyledi.

Aksaray Ticaret Odası'nın (ATSO) açılış törenine katılmak için Aksaray'a gelen Hisarcıklıoğlu, Vali Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret etti.

ATSO ve Ticaret Borsası'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, çalışmalarından ötürü yetkililere teşekkür etti.

Aksaray'ın geleceğinin çok parlak olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, ilin parlayan bir yıldız olduğunu vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, CACCI Başkan Yardımcılığına seçilmesiyle ilgili, "TOBB Başkanı olduktan sonra bir hedefimiz dünyanın her tarafında, Türk iş aleminin Türk bayrağını dalgalandırmaktı. Uluslararası kuruluşlarda, iş dünyasını temsil edecek tüm kuruluşlarda, Türk bayrağını dalgalandırmak en büyük vazifemizdir" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, bu doğrultuda çalışmaları aralıksız sürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Daha önce bizi, tüm dünyayı kapsayan Milletlerarası Ticaret Odası Yönetim Kurulu'na seçtiler. Yine Avrupa Birliği (AB) üyesi olmamamıza rağmen AB Ticaret ve Sanayi Odalar Birliği Başkan Yardımcılığı'na getirdiler. Bizi İslam Ticari ve Sanayi Odalar Birliği Başkan Yardımcılığına getirdiler. Şimdi de bütün Japonya'dan Çin'e kadar bütün Asya ve Pasifik ülkeleri Malezya, Singapur ve Avusturalya'yı da kapsayacak olan CACCI Başkan Yardımcılığına oy birliğiyle seçtiler. Bizi seçen oda birlikleri başkanlarına teşekkür ederim. Bütün hedefimiz Türkiye'nin bayrağını en üst zirvede taşımaktır." 

Ziyarete, AK Parti Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve davetliler katıldı.

Muhabir: Özkan Beyer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın