Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.70
BTC/USDT
70,010.00
BIST 100
9,091.83
Dünya, arşiv

Hizbullah IŞİD'e karşı koalisyonda yok

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde kurulan koalisyonda yer almayacaklarını söyledi.

24.09.2014 - Güncelleme : 24.09.2014
Hizbullah IŞİD'e karşı koalisyonda yok

BEYRUT

Nasrallah, bir televizyon kanalında yayınlanan konuşmasında "Herkes bizim, bölge halklarını tehdit eden, öldüren, insan kesen IŞİD ve benzeri tekfirci örgütlere karşı olduğumuzu biliyor ancak biz, ilkesel olarak Suriye'de gerek rejime gerekse tekfirci örgütlere dış müdahaleye karşıyız" diyerek, Lübnan'ın ABD öncülüğünde kurulan koalisyonda yer almasını istemediklerini belirtti.

"Bu dünyadaki terörizmin temel kaynağı ve anası ABD'dir. ABD, Siyonist terör devletinin de en büyük destekçisidir" ifadelerini kullanan Nasrallah, "Dolayısıyla ABD'nin teröre karşı bir koalisyonun başında yer alması gayri ahlakidir. Biz de böyle bir koalisyonda yer almayız" diye konuştu.

Söz konusu "koalisyonda yer alan ve terör gruplarına silah ve eğitim desteği veren ülkelerin" de bundan vazgeçmelerini isteyen Nasrallah, Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında Nusra Cephesi tarafından alıkonulan askerlerin durumuna ilişkin olarak da hükümetten destek isteyerek ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Sığınmacıları biz koruyup gözetiyoruz

Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar konusuna da değinen Nasrallah, "Teröristlerin işlediği suçlar, masum Suriyeli sığınmacılara mal edilemez" ifadesini kullandı.

Mülteciler için ellerinden gelen her türlü çabayı sarfettiklerini" dile getiren Nasrallah, "Sığınmacıları biz koruyup gözetiyoruz" dedi.

Nasrallah, direniş hareketlerinin mukavemetini ve İsrail'le sağlanan ateşkesi "İsrail'in açık ve gizli bütün planlarını boşa çıkaran bir zafer" şeklinde nitelendirerek, Filistin halkını tebrik etti.

Yemen'de Husi Ensarullah hareketiyle hükümet arasında anlaşma sağlanmasına da değinen Nasrallah, "Yemen'de sorunların çözümüne yönelik büyük bir fırsat arz eden anlaşmadan ötürü tebriklerimizi sunuyoruz. Biz, bir halk siyasi bir çözüme kavuştuğu zaman seviniyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın