Dolar
32.54
Euro
34.92
Altın
2,332.55
ETH/USDT
3,180.80
BTC/USDT
64,887.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Şırnak’ta izinsiz gösteri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti.

23.09.2014 - Güncelleme : 23.09.2014
Şırnak’ta izinsiz gösteri

ŞIRNAK

Yaklaşık 15 yıl önce çatışmalarda öldüğü iddia edilen terör örgütü PKK'ya mensup 2 kişinin cenazesinin Cizre'ye getirilişi sırasında ilçenin 3 ayrı yerinde toplanan gruplar gösteri yaptı.

Nusaybin Caddesi'nde toplanan göstericiler, barikat kurarak yolu trafiğe kapattı, Cumhuriyet Parkı'ndaki Atatürk heykeline zarar verdi.

Bu sırada cenazeleri karşılayan diğer bir grup ise Cizre Adliyesine doğru yürüyüşe geçti. Göstericilerden bazıları güzergah üzerindeki AK Parti İlçe Başkanlığı binasına taş attı. Bunun üzerine güvenlik güçleri grubu tazyikli su ve biber gazı ile dağıttı.

Çevre yolunda izinsiz gösteri yapan başka bir grup da yine polisin müdahalesi sonucu dağıtıldı. 

Öte yandan Ömer Kabak Meydanı'nda toplanan çoğunluğunu çocukların oluşturduğu gruptakiler, barikat kurup yolu trafiğe kapattıktan sonra araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı.

Uyarılara rağmen dağılmayarak taş, havai fişek, molotofkokteyli ile saldıran grubu polis, tazyikli su ve biber gazı ile dağıttı.

Muhabir: Ekrem Payan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın