Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,221.13
ETH/USDT
3,566.90
BTC/USDT
70,947.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler, arşiv

Yezidilerin “ölüm yürüyüşü" fotoğrafı dünya basınında

AA, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplardan kaçarak Sincar Dağı’na sığınan Yezidilerin "ölüm yürüyüşünü" gösteren fotoğrafı, dünyanın önemli medya organlarında yayınlandı.

20.09.2014 - Güncelleme : 20.09.2014
Yezidilerin “ölüm yürüyüşü" fotoğrafı dünya basınında

ANKARA

Anadolu Ajansı'nın (AA), terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı gruplardan kaçarak Sincar Dağı’na sığınan Yezidilerin "ölüm yürüyüşünü" gösteren fotoğrafı, dünyanın önemli medya organlarında yayınlandı.

AA foto muhabiri Emrah Yorulmaz'ın imzasını taşıyan fotoğraf, bu defa Fransa’nın fotoğraf dergilerinden ‘’Le Monde de la Photo’’da (Fotoğraf Dünyası) yer aldı. Le Monde de la Photo, Yorulmaz ve fotoğrafın hikayesine özel yer ayıran bir haber yaptı.

Yezidilerin kaçış yolcuğunu ve yaşadığı zorlukları gözler önüne seren fotoğraf, Fransa'da haber fotoğrafçılığının gündemini oluşturan "Paris-Match" adlı haftalık dergide çift sayfa olarak yayımlanmıştı. Yorulmaz’ın fotoğrafları ayrıca, The Sunday Times, The Sunday Telegraph, La Stampa, Independent, Die Welt gibi önde gelen gazetelerde birinci sayfalarda manşetten basılmıştı.

100. yıl vizyonu çerçevesinde tüm dünyada foto muhabiri ağını oluşturma çalışmalarına devam eden AA, 2013 yılından itibaren Fransa, ABD, Rusya, İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Belçika ve İsrail’de birer foto muhabiri görevlendirdi. Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürlüğünde de bölgelerin yetenekli foto muhabirlerini kadrosuna katan AA, Hindistan, Pakistan, Endonezya, Brezilya, Venezuela, Tayland, Ukrayna gibi sıcak bölgelerde de serbest foto muhabirleriyle bu alandaki gücünü artırdı. Gelecek aylarda Tunus, Adis Ababa, Johannesburg ve Dakar'da da Türkiye'den giden AA foto muhabirleri görev yapmaya başlayacaklar.

AFP Imageforum, DPA, Scanpix, Contacto, VI Images gibi önde gelen fotoğraf ajanslarıyla yaptığı anlaşmalarla dağıtım ağını büyüten AA, 2013’te Getty Images'le imzaladığı anlaşmayla da fotoğraflarını ABD, Kanada ve İngiltere'ye ulaştırmaya başladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın