Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.50
BTC/USDT
69,937.00
BIST 100
9,095.20
Gündem, arşiv

Tüm rehinelerin sağlık durumları iyi

Şanlıurfa Valisi Küçük, Şanlıurfa'ya getirilen Türk rehinelerine ilişkin "Hepsinin sağlık durumları iyi. Başbakanımız teşrif ettiğinde hepsi havaalanına gelecek, orada göreceksiniz" dedi.

20.09.2014 - Güncelleme : 20.09.2014
Tüm rehinelerin sağlık durumları iyi

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa'ya getirilen Türk rehinelerine ilişkin, "Hepsi sağlıklı, sağlık durumları iyi. Sayın Başbakanımız teşrif ettiğinde hepsi havaalanına gelecek, orada göreceksiniz" dedi.

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "Bugün milletimiz için sevinç günü, 100 gündür alıkonulan vatandaşlarımız ülkemize geldi. Hepsinin sağlık durumu iyi. Büyük bir arbededen sonra buraya ulaşmaları ülkemizin gücüdür" dedi.

Küçük, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve konsolosluk çalışanlarını GAP Havaalanından yolcu ettikten sonra VIP çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Konsolosluk çalışanlarının uzun bir aradan sonra evlerine kavuşmak üzere Şanlıurfa'dan ayrıldığını belirten Küçük, şöyle devam etti:

"Bugün milletimiz için sevinç günü, 100 gündür alıkonulan vatandaşlarımız ülkemize geldi. Sağlık kontrolünden geçirildi. İl merkezinden ayrıldılar. Başbakanımız Davutoğlu'nun Azerbaycan programını bırakıp Şanlıurfa'ya gelmesi konuyu ne kadar önemsediğini gösteriyor. Vatandaşlarımız uzun bir aradan sonra evlerine kavuşmak üzere yola çıktı. Başbakanımız geniş açıklamayı Ankara'da kendisi yapacak. Şunu söyleyebilirim ki hepsinin sağlık durumu iyi. Büyük bir arbededen sonra buraya ulaşmaları ülkemizin gücüdür." 

Konsolosluk görevlilerinin yakınlarıyla Ankara'da buluşacağını ifade eden Küçük, Kobani sınırındaki olaylarla ilgili soru üzerine, "Ülkemize 40 ila 45 bin kişilik grubun geldiği tahmin ediliyor. Tespitimiz bu yönde, ani bir göç dalgası yaşandı ama bugün herhangi bir gelişme yok" dedi. 

Küçük, gelenlerin nerede konaklayacaklarına ilişkin soru üzerine de bir bölümünün yatılı bölge okuluna, kalan kısmının da yakınlarının yanına yerleştiğini ifade etti. Bu insanlara düzenli yardım yapıldığını söyleyen Küçük, 15 ila 20 bin kişilik kalıcı misafir yeri yapılacağını kaydetti. 

Küçük, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sınır hattında incelemelerde bulunacağı yönündeki bir soru üzerine Bakan'ın programının netleşmediğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Kerem Kocalar


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.