Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.20
BTC/USDT
70,250.00
BIST 100
9,139.77
Dünya, arşiv

Katalonya'dan İskoçya'ya destek

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde bağımsızlık yanlısı sivil toplum örgütleri, İskoçya'da yapılacak bağımsızlık referandumunda "evet" oyu kullanılması için destek gösterisi düzenledi.

17.09.2014 - Güncelleme : 17.09.2014
Katalonya'dan İskoçya'ya destek

MADRİD

Barcelona'daki Katalonya Özerk Yönetim Hükümet Başkanlığı Konutu (Generalitat) önünde toplanan "İskoçya'da evet'e dayanışma grubu" üyeleri, "Bağımsızlık" ve "İngiltere bir demokrasi, İspanya değil" şeklinde slogan attı.

Bu arada Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti adına bir kişi ile Katalonya ve Bask bölgesindeki siyasi partilerden ve bazı sivil toplum örgütlerinden temsilciler, İskoçya'daki referandumu gözlemlemek üzere Edimburg'a gitti.

Partilerden ortak manifesto

Bask ve Katalan milliyetçi partileri PNV ve CDC ile Belçka'daki Flaman milliyetçisi "Nieuw-Vlaamse Alliantie/N-Va" partisi ortak bir manifesto yayınlayarak, İskoçya'nınbağımsızlık referandumuna giden sürecinden dolayı Büyük Britanya'yı kutladı.

Manifestoda, "(Evet) veya 'Hayır'... Bu süreç, büyük bir zafer. Bu süreç, Avrupa ve halkları için bir referans" ifadelerine yer verildi. 

Muhabir: Şenhan Bolelli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın