Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,550.10
BTC/USDT
70,662.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Kurumsal Haberler, arşiv

AA muhabirleri Diyarbakır'da saldırıya uğradı

Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un önünde bekleyen grup, AA muhabirlerine saldırıda bulundu. Olayda AA foto muhabiri Bağış bacağından bıçaklandı, muhabir Aslan ise darbedildi.

17.09.2014 - Güncelleme : 17.09.2014
AA muhabirleri Diyarbakır'da saldırıya uğradı

DİYARBAKIR

Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanlığınca düzenlenen, aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu grup tarafından Bağlar ilçesinde Kürtçe eğitim vereceği önü sürülen "okul"un önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından mührü sökülen "okul"un önünde bir grup beklemeye başladı.

Molotofkokteyli atan gruba polis müdahale etti. Bu sırada bazı göstericiler, olayı görüntüleyen Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerine saldırdı.

Saldırıda AA foto muhabiri Hüseyin Bağış bacağından bıçaklandı, muhabir Aziz Aslan darbedildi. Olayda Aslan'ın kamerası zarar gördü. 

Göstericiler olay yerine gelen ambulansın geçişine bir süre izin vermedi.

Daha sonra Bağış ve Aslan, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi atına alındı.

Bağış'ın bacağına 3 dikiş atıldı. 

Müdahalenin ardından grup dağıldı.

Olaylarda 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Medya-İş'ten kınama

Öte yandan, Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Diyarbakır'da AA muhabirlerine yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek görevleri kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilere her geçen gün artan bu saldırıların kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Eser, Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un önünde bekleyen grup tarafından AA muhabirlerine yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AA ekibi ve sendika üyesine yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden Eser, şunları kaydetti:

"Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanlığınca düzenlenen, aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu grup tarafından Bağlar ilçesinde Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen okulun önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından mührü sökülen okulun önünde bekleyen bir grup ile polis arasında çıkan olayları görüntülemek isteyen üyemiz ve Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Saldırıda üyelerimiz AA foto muhabiri Hüseyin Bağış bacağından bıçaklanırken, muhabir Aziz Aslan ise darbedilmiştir. Görevleri kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilere her geçen gün artan bu saldırılar kabul edilemez. Medya İşçileri Sendikası olarak üyelerimiz  Bağış ve Aslan'a geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, olayı gerçekleştirenleri ise şiddetle kınıyoruz."

Muhabir: Sema Kaplan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın